31 martie, Bucuresti: reconstituiri istorice ale Primului Război Mondial la Muzeul Militar „Regele Ferdinand I”

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Bucuresti va fi gazda, sâmbătă, 31 martie , în intervalul 10:00-17:00, unei manifestări dedicate aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Programul este recomandat celor mici care vor fi fascinați de poveștile regizate de istoricii militari.

Activitatea va cuprinde o serie de acţiuni cu caracter istorico-militar, desfăşurate în curtea interioară a muzeului, cu participarea mai multor grupuri de reconstituire istorică, reprezentând armatele care au participat la luptele desfăşurate în timpul Războiului cel Mare pe teritoriul ţării noastre.

În context va avea loc vernisarea unei prime mini-expoziţii din ciclul de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, intitulată „ARTIZANII MARII UNIRI”. Cu acest prilej va fi expus pentru prima dată după mult timp, drapelul Regimentului 1 Moldovenesc, o piesă de o deosebită valoare istorico-militară.

Manifestarea va începe, de la ora 10:00, printr-o ceremonie militară desfăşurată în faţa muzeului, cu participarea tuturor grupurilor de reconstituire istorică.
La ora 16:30, vor fi conferite diplome participanţilor.

Evenimentul organizat de Muzeul Militar Naţional se adresează publicului interesat de prima etapă a Marii Uniri din 1918 – Unirea Basarabiei cu România – doritor să cunoască aspecte inedite legate de trecutul armatelor care au luptat în epoca Primului Război Mondial.

Evenimentul pe facebook poate fi accesat aici.

INTRAREA LIBERĂ!

2805 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.