Klaus Iohannis și Maia Sandu discută mâine la Chișinău

Președintele Klaus Iohannis va pleca, miercuri, în Republica Moldova, unde va avea o întâlnire cu președintele Maia Sandu. Întâlnirea celor două state vecine se va concentra asupra posibilităților de ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților, în contextul în care România operaționalizează marele hub logistic unde vor ajunge ajutoarele din toată Europa.
Klaus Iohannis a salutat, la data de 03 martie, demersul președintei Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a subliniat sprijin de la Cotroceni în acest demers.

„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat președinta R. Moldova, Maia Sandu, la începutul acestei luni.

477 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.