Curtea Brâncovenească este gazda conferinţei „Ce nu s-a spus despre vaccinuri” susţimută de prof. Ioan Vlăducă. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00. Reamintim faptul că, la data de 07 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, deputatul Daniel Fenechiu, președintele Partidului Naţional Democrat (PND), a decis să lanseze în Parlamentul României, declaraţia politică „Relansarea vaccinurilor românești produse de Institutul Cantacuzino, prioritate națională”. Atașăm textul documentului care solicită garanții pentru românii îngrijorați de nesiguranța cauzată de obligativitatea injectării copiilor cu vaccinuri importate din Europa sau spaţiul extracomunitar.
“Stimați colegi,
Sunt tot mai multe vocile românilor care acuză efectele secundare grave asupra sănătății din cauza vaccinurilor aflate astăzi pe piața românească, în special cele destinate copiilor. Această îngrijorare, referitoare la vaccinuri, este parțial întemeiată având în vedere studiile recente efectuate la nivel continental care au condus la reglementări la nivelul Uniunii Europene privind eliminarea din compoziția oricărui vaccin a timerosalului, substanță compusă în proporție de aproape 50% din mercur.
Asistăm la o nouă generație de vaccinuri, rod al dezvoltării și cercetării în domeniul medical și farmaceutic, vaccinuri despre care nu puține sunt vocile care susțin că nu au fost încă suficient testate, în special pe termen lung, ca efect asupra dezvoltării copiilor. Vaccinurile de generație nouă sunt acuzate că ar produce autism, ADHD, că ar încetini dezvoltarea firească a copiilor, prezentând mai multe riscuri decât beneficii, fapt ce determină tot mai mulți părinți să refuze injectarea copiilor cu vacinurile prevăzute în programul național de vaccinare. Acest fenomen nu a apărut recent ci de ani de zile însă, în ultimul an, medicii au constatat un procent alarmant al părinților ce refuză vaccinarea celor mici. Asigurarea sănătății publice este un obiectiv al securității naționale; în context sunt raportate boli eradicate de zeci de ani, ce s-au dovedit fatale pentru viața unor micuți, și care sunt puse pe seama lipsei vaccinării. Pot fi condamnați acei părinți pentru refuzul de a-și vaccina copiii? Problema dezbătută este astăzi subiect de disensiune și dezbatere la nivel național.
Există un proiect de lege care obligă injectarea copiilor cu anumite vaccinuri. Este suficient pentru a înlătura temerile părinților privitor la siguranța micuților sau rămâne percepută de mulți ca o măsură abuzivă, cu substrat conspiraționist ? Sunt suficiente acuzații referitoare la industria medicală și farmaceutică care au înlocuit producţia internă de medicamente, de specularea în interes financiar propriu a necesității și oportunității vacinărilor, în contexul în care numărul de vaccinuri necesare unui copil, crește parcă de la an la an, deși în mod paradoxal, bolile contagioase clasice care bântuie lumea civilizată devin tot mai puține. Pe vremea copilăriei noastre nu am făcut atâtea vaccinuri câte suportă copii din zilele noastre: există vreun interes financiar ascuns în această acțiune medicală cu scop preventiv ? Cifrele de afaceri ale companiilor producătoare de vaccinuri ne spun că este o afacere de top. Vă reamintesc faptul că la sfârșitul anului 2014 Parlamentul a fost la un pas de a vota subvenționarea cu 50 de milioane de euro a vaccinării bovinelor împotriva bolii limbii albastre. Banii ar fi fost făcuți cadou producătorilor de vaccinuri, căci epidemia a dispărut ca prin minune în 2015, fără a fi necesar nici măcar un singur vaccin.
Propun adoptarea unei recomandări adresate Executivului, în sensul relansării poducției de vaccinuri autohtone, produse de către Institutul Cantacuzino. Acest institut este unul dintre cele mai vechi din Europa, cu peste 90 de ani de activitate, având o tradiție impresionantă. Cauzele pentru care Institutul Cantacuzino a încetat să producă vaccinuri pentru români ar trebui, probabil, anchetate de către DNA, în condițiile în care există suspiciuni că marii producători de vaccinuri au ajutat la eliminarea acestei concurențe autohtone nedorite.
Românii au nevoie, nu de o lege care să îi oblige să își vaccineze copiii, cât de alternative autotone la vaccinurile produse de marii producători străini. Nocivitatea dependenței de vaccinurile de import s-a văzut anul trecut, când datorită blocajului tehnic al achiziționării de vaccinuri împotriva hepatitei B, Ministerul Sănătății s-a văzut nevoit să achiziționeze vaccin împotriva hepatitei B din Kazahstan, o țară aflată în afara Uniunii Europene. Și chiar dacă acel vaccin era marca Sanofi Pasteur, s-au auzit, din nou, multe voci care acuzau că acest vaccin este produs doar sub licență Pasteur ne-având nici compoziția originală și nici măcar prospectul tradus din chirilică. Este de înțeles îngrijorarea părinților care voiau să știe ce conține vaccinul dar și neputința medicilor care nu puteau oferi un prospect al acestuia în limba română. De precizat este și faptul că, potrivit informațiilor existente pe internet, producătorul Sanofi-Pasteur a avut, doar în perioada 2004 – 2009, o medie de 150 procese pe an, numai în Franța, deschise companiei de părinți ce reclamau efecte negative asupra copiilor lor vaccinați cu produsele acestei companii.
În aceste condiții, considerăm că este esențial pentru sănătatea românilor ca Institutul Cantacuzino să reînceapă producția de vaccinuri autohtone, ieftine și competitive, fabricate cu garanții sigure pentru sănătatea copiilor noștri. Vă mulțumesc!”
Sorry, there are no polls available at the moment.
3110 cititori.