Armata participă la expoziţii cu… vehicule donate şi machete de nave de carton

macheta Muzeul Marinei Române (foto: agrepres.ro)Ministerul Apărării Naționale va participa, în premieră națională, la o convenție de gaming – East European Comic Con 2016, care se va desfășura, în perioada 27-29 mai, la Complexul expozițional Romexpo din Bucureşti.

Pentru prima oară la East European Comic Con va fi organizată o zonă dedicată jocurilor video din anii 90, ce se va numi Zona Retro. Console funcționale, periferice și calculatoare HC vor putea fi admirate, dar și testate, pe toată durata evenimentului. s-l300Ţinându-se cont de proasta înzestrare a armatei române, de computerele expirate care încă pot fi „admirate” prin birourile garnizoanelor cel mai probabil că aceasta este singura secţiune la care s-ar putea încadra. Românii pot fi optimişti: la un concurs al numărului de generali, amirali prin partide şi scandaluri de corupţie, MAPN-ul ar putea înfrunta cu uşurinţă orice „adversar”.

Operațiile Speciale vor fi reprezentate de militari ai Brigăzii 6, cu echipamente și tehnică, printre care se va număra un vehicul multirol de mare mobilitate (HMMWV), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce va putea fi admirat în afara zonei standurilor, și de cei ai Statului Major al Forțelor Navale, cu armament specific.

Ca în cazul majorităţii expoziţiilor, în cadrul standurilor M.Ap.N., vizitatorii vor putea admira nelipsita expoziție de machete navale și una de echipament, tehnică militară și uniforme, iar Centrul militar zonal București va prezenta oferta educațională a Armatei României.

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai. ESL și Comic Con aşteaptă la această ediție, a patra, aproximativ 40.000 de vizitatori. Pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor mai fi organizate o competiţie regională de gaming şi o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, concursuri cu întrebări, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

Detalii suplimentare despre Comic Con 2016 pot fi obținute la adresa din internet http://www.comic-con.ro/.

2354 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.