Microsoftarea României cu familia Artopolescu

Împinși de la spate de scandalul internațional care vizează firma Microsoft, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, magistrații români au îndrăznit să-i pună sub control judiciar pentru 60 de zile pe  fostul şef Fujitsu România, Claudiu Florică și pe foștii directori generali ai Microsoft România, Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu. Acești adevărați cartofi încinși ai afacerii figurează în dosarul Microsoft 2, unde DNA  estimează un  prejudiciu de aproape 67 milioane de dolari.

El, “highly confidential”

Despre Ovidiu Artopolescu nu există prea multe informații. Presa spune că a fost securist, ocupând funcții în calitate de “acoperit”. A fost Business Development Manager la compania Microsoft România, perioadă în care  ar fi urmat și cursurile  de îndoctrinare Efective Evangelism, un instructaj cu parafa “Highly confidential” susținut de propagandiștii Microsoft în Statele Unite.

În conformitate cu CV-ul lui Artopolescu, Bill Gates l-a recompensat cu premiul “President Award” în anul 2000, pentru implementarea politicilor și metodelor “evangheliste” Microsoft. În data de 1 Februarie 2007, cînd ex-Președintele României Traian Băsescu și premierul de la acea vreme Călin Popescu Tăriceanu (asociat cu fostul ministru Sebastian Vlădescu în dosarele Microsoft), l-au decorat și lăudat pe Bill Gates pentru jaful în derulare, americanul era asistat de Ovidiu Artopolescu și Silviu Hotăran.

Artopolescu a fost director executiv la Microsoft România, în perioada 2004-2005, apoi a ocupat postul de general manager pînă în anul 2008. A activat ca membru în Consiliul de supraveghere al companiei Transelectrica. În Mai  2012 a fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor (sub ministeriatul lui Dan Nica), funcție din care a demisionat după numai 4 luni, invocând diferențe de viziune cu superiorii. Trebuie subliniat faptul că, același Dan Nica era ministru și în 2004, cînd Ovidiu Artopolescu a semnat pentru mitele plătite de filialele românești ale Microsoft – Fujitsu Siemens. 

Ea, revoluționară

Soția lui Ovidiu, Corina Artopolescu, este tot ofițer. A ajuns comisar șef și director IT al Centrului Național Schengen din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), beneficiind de certificatul de revoluționar, în timp ce soțul vindea licențe ministerelor, inclusiv celui în care activa soția sa.

Am găsit-o pe revoluționara Corina Artopolescu pe o listă publicată în 2004 de “SECRETARIATUL DE STAT PENTRU RECUNOAȘTEREA MERITELOR LUPTĂTORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT ÎN ROMÂNIA ÎN PERIOADA 1945-1989. Eroina figura la poziția :

 

ARTOPOLESCU CORINA IULIAN VIORICA SUCEAVA 543 FD 15-Apr-60

“În această calitate, Corinuţa implementează la Spitalele Internelor, în paralel cu Spitalul SRI, un soft furat de la firma Omnis Group de societatea RSC a lui Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe în cabinetul Tăriceanu.”, scria în 17 decembrie 2012, în revista Cațavencii, cunoscutul jurnalist de investigații Cornel Ivanciuc. Corina Artopolescu a fost promovată în funcția de director de Implementare ( contractul EADS) al Sistemului de Securizare a Frontierelor Schengen, unde a colaborat strîns cu Directorul STS generalul Marcel Opriș.  Cu cinci ani în urmă, Corina Artopolescu era anchetată de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei, în dosarul penal 786/P/ 2007, pentru infracțiunile de furt de soft şi piraterie cibernetică. Cercetările au fost diluate în dosarul 85/P/2011, unde lucrarea 786 a fost conexată și care nici în ziua de astăzi nu a fost trimis în judecată.Cum era de așteptat, sub influența “câmpului tactic” controlat de Serviciul Român de Informații, și acesta beneficiar al softului furat, cauza a fost tergiversată printr-o serie de expertize care se referă la softul furat ca la o proprietate intelectuală a Microsoft, deși ORDA constatase că softul dăruit cu generozitate la MAI și SRI spre folosință îndelungată – evaluat contabil la 250.000 euro, conținea 10.000 de linii de cod copiate de la firma OMNIS Group, autorul operelor originale.

SSPR nu e acasă

Am căutat-o pe Corina Artopolescu, deținătoare de certificat de „Luptător pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989“ în ultima listă postată pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR). Nu am găsit-o. În schimb, apare pe site-ul linkedin.com, în calitate de Client Executive Manager al grupului de firme Steria.

Având în vedere fraudele masive constatate la SSPR și arestările din ultima vreme, am contactat instituția, întrebându-i despre statutul actual al Corinei Artopolescu. Până acum nu am primit niciun răspuns. La sfârșitul anului trecut, șeful Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, Adrian Sanda, a fost arestat  într-un dosar care vizează acordarea ilegală de titluri de revoluţionar. Un calcul sumar arată că, numai în decurs de un deceniu, revoluționarii de carton (cu certificate obținute pe șpagă) au prejudiciat statul român cu peste un sfert de milliard de euro, bani primiți de falsificatorii evenimentelor din Decembrie 1989.

Eduard Ovidiu Ohanesianwww.avertisment.net

2877 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.