Constanta iese în stradă împotriva legii psd-iste a amnistiei și grațierii infractorilor

Sute de constănțeni și-au anunțat participarea, pe rețelele de socializare, la protestele împotriva legii psd-iste a amnistiei și grațierii infractorilor. Manifestațiile sunt anunțate, de la ora 18.00, la locul devenit deja „tradițional”, de la Harta Mozaic și în fața Prefecturii. Simultan, zeci de mii de români vor protesta în diferite orașe ale țării sau capitale europene.

Miercuri, pe 18 ianuarie, guvernul a intenționat să adopte două ordonanțe de urgență prin care s-ar face modificări extrem de importante în legislația penală: grațierea totală a celor care au primit pedepse de până la cinci ani, redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu, eliberarea deținutilor de peste 60 de ani (cu excepții pentru faptele foarte grave), eliminarea pedepselor pentru cei care au primit condamnări cu suspendare.

În ședința de guvern la care s-au propus aceste ordonanțe, condusă de președintele Klaus Iohannis care le-a și respins. Pretextul invocat de psd-iști este că închisorile sunt supraaglomerate și doar astfel s-ar elibera 2500 de locuri. Protestatarii susțin însă că guvernul condus de cel mai corupt partid din țară, PSD-ul, urmărește eliberarea politicienilor codamnați penal, printre care chiar premierul Liviu Dragnea, iar soluția la supraaglomerarea pușcăriilor ar putea fi soluționată de o lege a confiscării averilor ilicite.

Participarea la proteste este de o însemnătate capitală pentru lupta anticorupție și siguranța statului român.

2190 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.