DIPI cu “sifon” la Primăria Capitalei

De când a fost numit viceprimar la capitală, Aurelian Bădulescu neagă cu înverșunare orice legătură cu serviciile secrete din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau cu celebrul dosar Cocaină din Venezuela”. Mai precis, în baza unor informații și articole apărute în mai multe ziare printre care Averea, Curentul și România liberă, jurnaliștii bănuiesc că actualul șef adjunct al edililor bucureșteni ar fi colaborat intens cu fosta UM 0962, Departamentul de Informații și Protecție Internă pe stil nou, fiind implicat în mai multe operațiuni care vizau traficul cu droguri de mare risc. În cele din urmă, Doctorul” DIPI a fost prins cu mâța în sac, fiind deconspirat de o filmare la Satu Mare și de o citație a Tribunalului București.

“Este o invenție. Eu sunt născut în 1975, aveam 27 de ani în 2002, ce spion puteam fi eu. Eu am fost doar avocat, atât. Nici nu știam despre acest dosar de droguri, acum am aflat. Repet, nu am fost agent secret și nici nu am fost implicat în traficul de droguri”, declara recent Bădulescu pentru cotidianul “Libertatea”.

Tragem concluzia că viceprimarul neagă orice implicare în telenovela cu miros de cocaină susmenționată. Ca urmare, Aurelian Bădulescu, conspirat “Doctorul” sau „Ara” nu ar fi cunoscut personajele principale din dosar, cercetate la acea dată pentru dispariția unei cantități importante de droguri, ofițerii acoperiți Petre Dumitrescu, conspirat “Rodriguez”, Horia Mateescu, conspirat „Tony”, Sorin Bozgan- „Vali“ sau cu Petru Pitcovici nume de cod „Pepi”, alături de care apare filmat în anul 2003.

Șeful DGA știa totul despre sifon

autorizatie-badulescu2Documentele depuse în justiție și chiar la Consiliul Superior al Magistraturii, în diverse dosare, îl contrazic pe viceprimar. Cu ani în urmă, intrând în posesia unor denunțuri penale însoțite de fotografii, autorul acestui articol l-a întrebat pe fostul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), Marian Sântion, cine este personajul central blond cu bărbiță și cu aer de racket ucrainean, al cărui nume nu figura în document. Aflat în plină anchetă în dosarul “Case pentru generali”, procurorul Sântion a privit imaginile, a zâmbit și a spus : “Ăsta e sifon la 0215 !”  Am înțeles de la el că filmarea nu fusese realizată de DGA. Ca urmare, am tras concluzia că personajele “Afacerii Venezuela” erau urmărite îndeaproape și de alte servicii secrete.

Botez cu traficanții de mașini

Imaginile (pe care vi le punem la dispoziție) care însoțesc denunțul penal nr. 15.714/ CSM / 01.11.05, înregistrat la Consiliul Superior al Magistraturii și plângerea1 penală adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare (înregistrată în dosarul 74/P/2005 din 25.02.2005), îl prezintă pe Aurelian Bădulescu alături de doi dintre actorii principali ai afacerii “Cocaină din Venezuela”, la un botez cu interlopii din Satu Mare (unde conform declarației sale de avere deține parțial un teren). În fotografii, alături de Bădulescu au fost identificați ofițerii acoperiți ai Ministerului de Interne  Horia Mateescu  “Tony” (fost cadru al Serviciului de informații Externe, actual avocat) și Petru Pitcovici “Pepi” (persoanj cercetat în mai multe dosare de corupție și trafic cu droguri), care se distrează de minune la restaurantul hotelului Dana 2, de pe Strada Careiului din orașul Satu Mare. Fericitul eveniment se petrecea în anul 2003, când unul dintre locotenenții traficantului de mașini Tiberiu Blaga își boteza fiul.

Agentul Doctorul” în presă

Reamintim pe scurt acțiunea de mușamalizare a dosarului “Cocaină pentru Venezuela”. În dosarul în care „Rodriguez“ i-a denunțat pe ofițerii Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog (DGCCOA), “Tony”, “Pepi” și “Vali”, a fost cercetat și procurorul Flavius Crâznic. În decembrie 2002, DGCCOA a declanșat o operațiune de anihilare a traficantului de droguri Beke Alexandru și a rețelei sale din Venezuela. Agentul Petre Dumitrescu „Rodriguez”, infiltrat în organizatia criminal, trebuia să preia o cantitate de droguri (între 5-15 kg), pe care urma să o predea în România ofițerilor antidrog acoperiți  Horia Mateescu- „Tony“, Petre Pitcovici-„Pepi“, și Sorin Bozgan- „Vali“, coordonați de procurorul DIICOT Flavius Craznic. Drogurile aduse pe Aeroportul Internațional Otopeni ar fi fost predate ofițerului Petre Pitcovici, în absența procurorului Flavius Crâznic, nerespectându-se procedurile legale. Nu s-a întocmit nici un proces-verbal. Drogurile nu au fost înregistrate, analizate și depuse la la camera de corpuri delicte-droguri, apoi au dispărut. Anchetele care au urmat nu au evidențiat vreun vinovat.

La scurt timp după mușamalizarea “Afacerii Venezuela”, Petre Dumitrescu a fost acuzat de trafic de ecstasy și cocaină. În 18 iulie 2003, Dumitrescu a fost arestat în dosarul nr. 6183/2003, sub acuzația de trafic de droguri. În acest dosar apare viceprimarul Aurelian Bădulescu, conspirat la UM 0962 ca “Doctorul” sau “Ara”, alături de coloneii N. Stan, conspirat “Grasu” și Nicolae ( care aveau să fie audiați la Corpul de Control al Ministerului de Interne în data de 16 Decembrie 2005 între orele 10.05 și 12.00 în dosarul 2637/P/2003). Despre Bădulescu, jurnaliştii Adina Anghelescu si Răzvan Savaliuc au publicat o serie de informații privind legăturile acestuia cu diferite instituții ale statului în ziarul Averea, din data de 29 august 2005. Informațiile erau extrase din denunțurile semnate de Petre Dumitrescu în dosarul nr. 6183/2003.

„Traficul de droguri a fost o înscenare pusă la cale de colonelul Stan și de Bădulescu Aurelian, ambii de la UM 0962 , pentru a acoperi implicarea lor în dispariția unor droguri din Venezuela ca livrări supravegheate”(extras din declarațiile depuse la Dosarul 6183/2003, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti).

Deconspirarea oficială a viceprimarului Bădulescu

La această dată nu a binevoit de a răspunde la plângerile mele despre afacerile făcute de Petre Pitcovici și Horia Mateescu inspectori pr. la DCCO Trafic Extern și nici de combinațiile col. Stan de la UM 0962, care avea interese persconale cu Bădulescu Aurelian Raul”, „Ara”, „Doctorul” persoană care aduce heroină la greu din Turcia sub protecția celor de mai sus.”, afirma Petre Dumitrescu într-o declarație din 23.02.2005.

Autorizațiile emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București pentru folosirea agenților acoperiți “Grasu” și „Doctorul” (numerele 13/D/2003, din data de 25.06.2003 (S/63/2003), 13/D/2003, din data de 03.07.2003 (S/70/2003 – 1348/P/2003) și 14/D/2003, din data de 25.06.2003 (S/63/2003), respectiv adresele nr. 10691, din 23.06.2003 emisă de IPJ Ilfov Compartimentul Antidrog și 1348/P/2003, din 03.07.2003 emisă de PCB București, pentru folosirea unor investigatori acoperiți) confirmă declarațiile lui Petre Dumitrescu. Mai mult decât atât, cei care îl deconspiră definitiv pe “Doctorul” din autorizații este Tribunalul București, secția I Penală, care îl citează în data de 21.06.2005, în dosarul nr. 6183/2003 cu numele real, Aurelian Bădulescu. Pe citație, cineva a notat grijuliu “ Attn. Mr. Dan Alexandru “Doctorul” “Raul” “Ara” Bădulescu Aurelian citat pe nume real ! A venit însoțit de comisar N. Stan UM 0962”. (N.r. Dan Alexandru este probabil un jurnalist care lucra la acea dată la ziarul Gardianul)

Reacoperirea unui sifon” DIPI

Redacția ziarului Avertisment a cerut informații despre calitatea și activitatea de agent conspirat DIPI a viceprimarului Aurelian Bădulescu, atât Primăriei Municipiului București, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, cât și Ministerului de Interne .

Erijându-se într-un fel de purtător de cuvânt al PMB, Aurelian Bădulescu ne-a răspuns că “ În conformitate cu dispozițiile art. 2 din legea 544 din 2001, privind accesul la informațiile de interes public, informațiile solicitate nu fac parte din categoria informațiilor de interes public care privesc activitățile sau care rezultă din activitatea instituției Primăriei Municipiului București, instituția nedeținând astfel de informații.” Așadar, avocatul-viceprimar din curtea doamnei Gabriela Firea nu neagă că ar fi fost spion al serviciului secret din cadrul Ministerului de Interne. Nu știm nici cât este de compatibilă activitatea de avocat cu cea de spion. Poate ne lămurește Uniunea Națională a Barourilor din România.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul IGPR ne răspunde că :

“Documentele anexate poartă numerele de înregistrare S/70/2003 şi S/63/2003, astfel că este posibil ca documentele pe care le solicitați să fie din categoria celor clasificate.

Cum natura intrinsecă a actelor premergătoare sau de urmărire penală efectuate prin intermediul investigatorilor acoperiţi este una secretă, conspirată, este foarte probabil ca multe dintre documentele solicitate să fie clasificate secret de serviciu sau secret de stat.

În concluzie, pentru a aprecia dacă informaţiile solicitate pot fi comunicate va fi necesar să efectuaţi demersuri pentru a stabili dacă în cauză sunt incidente situaţiile de excepţie de la art. 12 alin. (1) lit. a), e) şi/sau f). Nu în ultimul rând, se cuvine a sublinia că informaţiile solicitate nu au fost gestionate de IGPR, ci de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi IPJ Ilfov, astfel că, în opinia noastră, puteți să vă adresați și acestor instituţii publice.”

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București refuză să pună la dispoziția opiniei publice informații despre viceprimarul Bădulescu, protejându-l în continuare. Răspunsul PCAB îl puteți citi integral în documentele atașate, care dovedesc faptul că agentul Aurelian Bădulescu  a fost reacoperit de instituțiile statului.

O întrebare persistă totuși. Cui îi folosește un sifon DIPI la conducerea Primăriei Municipiului București ?

Eduard Ovidiu OHANESIAN – avertisment.net

2380 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.