Știați că apa de trandafiri este benefică pentru organism?

Organismul încărcat cu toxine se manifestă la nivelul pielii prin acnee, piele grasă, ete. Tratarea acestor probleme este un prim pas într-o cura de detoxifiere. Nu trebuie să vă umpleți fața de chimicale, puteți încerca să tratați acneea cu preparate realizate în casă. Un remediu eficient împotriva acneei este soluția realizată din sucul de la o lămâie amestecat cu o cantitate egală de apă de trandafiri. Se aplică acest amestec pe față și se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră. Apoi spălați față cu apă călduță din abundență.

Apă de trandafiri, apreciată pentru parfumul său, dar şi pentru gustul său, posedă şi anumite proprietăţi cosmetice şi terapeutice. Trandafirul este o floare sacră, un simbol etern al frumuseţii şi al iubirii. Mireasma sa delicată intră în compoziţia unor parfumuri numeroase. Apa de trandafiri care este rezultată din distilarea petalelor de trandafiri (apă distilată şi ulei esenţial) este folosită în medicină, în cosmetică şi în bucătărie. Apa de trandafiri are un gust foarte plăcut şi un parfum subtil. Aceste calităţi ale apei de trandafiri erau foarte apreciate în vechea Persie şi în Egipt, unde era unul din produsele favorite de înfrumuseţare ale Cleopatrei. În India, apa de trandafiri era folosită mai demult pentru anumite ritualuri religioase. În Grecia şi în Orientul Mijlociu calităţile gustative ale apei primează, deoarece aceasta se foloseşte la punerea în valoare a savorii anumitor alimente, în special a deserturilor, cum ar fi baklavaua.

Știati ca…apa de trandafiri adăugată în apa din cadă vă ajută să scăpaţi de stările de oboseală, să vă relaxaţi, să scăpaţi de stres şi să reduceţi tensiunea?onna_apatrandafiri

Apa de trandafiri este ideală pentru persoanele care au o piele grasă, deoarece limitează excesul de sebum, datorită proprietăţilor sale astringente. Antiseptică, antibacteriană şi cicatrizantă, aceasta tratează micile infecţii şi limitează apariţia acneii. Apa de trandafiri este calmantă şi ameliorează aspectul pielii uscate. Aceasta o hidratează, o catifelează, o reîmprospătează şi o purifică. Luptă şi împotriva efectelor vizibile ale îmbătrânirii şi reduce apariţia inflamaţiilor şi a înroşirii pielii. De asemenea, apa de trandafiri curăţă şi purifică epiderma şi vă ajută să scăpaţi de punctele negre. Apa de trandafiri poate fi folosită ca after-shave, tonic sau demachiant. Apa de trandafiri este unul din tonicele cele mai naturale.

Apa de trandafiri folosită si pentru masarea scalpului, reduce inflamaţiile, favorizează circulaţia sanguină, dar şi creşterea părului. Ea stimulează creşterea foliculilor piloşi si este foarte utilă în cazul în care părul vă cade excesiv.

Ştiaţi că apa de trandafiri este foarte bună pentru dinţi? Aceasta se foloseşte pentru a trata anumite probleme dentare, cum ar fi parodontoza. Cu ajutorul unui beţişor îmbibat în apa de trandafiri sau folosind apa de trandafiri drept apă de gură veţi scăpa de inflamaţia gingiilor. Aplicaţi comprese cu apă de trandafiri rece pe tâmple şi veţi scăpa de durerile de cap. Apa de trandafiri poate fi şi consumată. Aceasta este foarte bogată în flavonoizi şi în vitamine, mai ales în vitaminele A, B3, C, D şi E. Aceasta poate contribui la îmbogăţirea corpului nostru cu nutrienţi şi cu mineralele esenţiale, diminuează infecţiile vezicii, bolile cardiace şi problemele digestive.

Puteţi să vă preparaţi chiar voi apa de trandafiri. Aveţi nevoie de ¼ litru de apă pe care să îl fierbeţi şi în care să adăugaţi petale de trandafiri. Lăsaţi amestecul timp de 30 de minute înainte de a filtra apa de trandafiri într-o sticlă ermetică pe care să o păstraţi la frigider.

4897 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.