Intrare gratuită la Muzeul Callatis

Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, organizează vineri, 16 septembrie, de la ora 12.00, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, o expoziție temporară având ca temă „Valorificarea patrimoniului cultural național într-un spațiu multietnic”.

Muzeul Callatis 2Evenimentul cultural se înscrie în tema generală europeană „Patrimoniul și comunitățile”, sub care se desfășoară, în această lună, evenimentele din cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului. Tema stabilită în România, pentru acst an, în care se organizează cea de-a XXIV-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului, este: „Rolul determinant al comunităților locale în activitatea de definire și protejare a patrimoniului local”.

Specialiștii muzeului callatian vor prezenta publicului vizitator o parte dintre artefactele descoperite, în timpul cercetărilor arheologice sistematice sau preventive, în zona orașului Mangalia. Expoziția temporară cuprinde: fragmente ceramice și vase întregi (decorate și smălțuite), pipe, inele, accele (monezi), catarame și altele, datate în perioadele medievală, modernă și contemporană.

De asemenea, expoziția mai cuprinde și fotografii ale orașului Mangalia din prima jumătate a secolului al XX-lea, precum și imagini din timpul cercetărilor arheologice. În cadrul activității vor fi prezentate și costume tradiționale tătărești” a precizat Șeful Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC.

Participanții la eveniment vor beneficia atât de intrare gratuită, cât și de ghidaj gratuit și pentru expoziția permanentă a muzeului. Expoziția temporară va rămâne deschisă timp de trei luni.

 

 

2156 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.