Proștii din fruntea statului român: primesc patru retrieveri de 80.000 USD de la Guvernul SUA dar își ucid proprii câini în ecarisaje

La invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române se află în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de inițiere și dobândire a abilităților necesare la standarde internaționale pentru câini specializați în detectarea explozibilului.

La finalul lunii iulie, Jandarmeria Română va primi, ca donație din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializați în detectarea explozibililor  care să fie folosiți în misiunile specifice Jandarmeriei. Patrupedele au o valoare de 20,000 USD fiecare, au parcurs programul de pregătire în domeniul detectării explozibililor și sunt din rasele : o femelă rasa Labrador Retriever auriu (născută pe 21 aprilie 2014), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 8 iulie 2013), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe  31 ianuarie 2014) și un mascul rasa Labrador Retriever negru (născut pe 18 aprilie 2014).

        Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei se antrenează și se pregătesc alături de specialiștii Unității de Asistență Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite.

        Pe durata celor patru săptămâni de curs,  jandarmii dobândesc cunoștințe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operațiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor și a stadioanelor, precum și în domeniul asistenței veterinare de urgență.

         Cursul, organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina, în perioada 6 iunie – 1 iulie a.c., are ca scop îmbunătățirea capacităților operative de detectare a materialelor explozive aflate în atribuțiile  Jandarmeriei Române.

Statul român are posibilitatea de a pregăti și antrena proprii câini în scop utilitar sau pentru misiuni ale militarilor și polițiștilor. În ciuda acestui fapt, anual, în România, sunt uciși ilegal milioane de câini de firmele contractate în special de administrațiile psd-iste. Până la această oră, DNA nu a soluționat niciun dintre miile de plângeri și sesizări referitoare la modul cum sunt căpușate milioane de euro în conturile societăților care se ocupă de serviciile de ecarisaj și uciderea patrupedelor fără stăpân.

Codruț BURDUJANcodrutburdujan@dinport.ro

5366 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.