NESIMȚIRE, INDIFERENȚĂ SAU TÂMPENIE?

Mă surprinde să constat că de la zi la zi se intensifică zborurile aeronavelor de mare capacitate prin spațiul aerian de deasupra Bucureștiului. Constat că este un veritabil culoar aerian care străbate Bucureștiul de la est la vest și de la sud la nord, culoar care mătură pur și simplu cerul la toate orele din zi și din noapte.

La început am crezut că sunt curse cu caracter accidental, dar văd că m-am înșelat. Constat că cerul sub care se dezvoltă orașul este un adevărat culoar aerian fie pentru aeronave care tranzitează România, fie pentru toate tipurile de avioane care aterizează sau decolează de pe aeroporturile din Băneasa și Otopeni.

Este ceva aberant ca autoritățile de resort românești să fi aprobat funcționarea acestui culoar aerian peste buricul orașului, dar se pare că aceste autorități chiar asta au și făcut. Cred că nu au avut creierul cu ei când au aprobat funcționarea acestui culoar aerian atât peste zona de intravilan a Capitalei României, cât și peste capetele a două milioane de oameni.

Spun acest lucru din următoarele motive:

1. Dacă Doamne ferește se produce un accident la sistemul de pilotare când se survolează zona municipală, atunci aeronava se prăbușește peste construcțiile orașului afectând cu catastrofe gigantice și greu imaginabile generate de incendii și/sau explozii viața, sănătate și bunurile materiale a numeroși bucureșteni, iar atunci te întrebi cine va răspunde sau va da socoteală de un asemenea dezastru produs de acești incompetenții care tolerează așa ceva?

2. Poluarea fonică generată de zborurile la joasă înălțime care se resimte atât pe timp de zi, cât mai ales pe timp de noapte când devine chiar insuportabilă în unele zone ale Capitalei.

Sorry, there are no polls available at the moment.

3. Poluarea intensă a aerului atmosferic de deasupra Bucureștiului cu toate noxele specifice gazelor de ardere a kerosenului, poluare care afectează semnificativ starea de sănătate a numeroși locuitori ai capitalei, dar în mod special pe cea a copiilor.

4. Noxele specifice gazelor de ardere evacuate când motoarele aeronavelor sunt turate la maxim pentru decolare sau aterizare, ajunse în mediul umed al atmosferei de deasupra Bucureștiului contribuie la formarea ploilor acide care ne deteriorează toate construcțiile, solul dar mai ales starea de sănătate a populației.

În aceste condiții te întrebi cum toate aceste multe autorități pe care le avem și pe care le plătim noi cetățenii acestui oraș ca să ne apere viața, sănătatea, bunurile materiale și spirituale, integritate și mai ales liniștea noastră au purces așa fără nici o ezitare, să tolereze acest dezmăț în spațiul aerian al Bucureștiului. Mă refer aici la Ministerul Mediului, la Garda Națională de Mediu, a APM București, la Direcția de Mediu din Primăria Bucureștiului, la Direcția de Sănătate Publică, la ISU, Pompieri etc., etc. pentru că lista acestor INSTITUȚII INCOMPETENTE poate fi extinsă mult mai mult.

Cu toate că suntem în plină campanie electorală nu am văzut pe nici un candidat care să abordeze cu seriozitate aceste subiect. Cred că la nivelul circonvoluțiunilor, dar mai ales la la nivelul educației referitoare în ce mod trebuie să fie apărat sau protejat cel mai mare oraș al țării, acești candidați beneficiază de aceiași SUPERFICIALITATE, SUBDEZVOLTARE și proveniență a INCOMPETENȚEI ca și instituțiile amintite, respectiv de NESIMȚIRE, sau TÂMPENIE PROFESIONALĂ.

Se vede bine că nici societatea civilă bucureșteană nu realizează riscurile la care este expusă de câțiva ani buni, de când se tolerează așa ceva în spațiul aerian al orașului și nici nu este dispusă să întreprindă ceva concret pentru a stopa acest supliciu la care suntem supuși în fiecare moment.

Cred că nu trebuie să așteptăm producerea unui nou caz de tipul COLECTIV ca să ne trezim că avem oameni decidenți cu adevărat incompetenți, pentru că adevăratele efecte ale catastrofelor descrise le vom suporta numai noi, cetățenii de rând ai acestui oraș.

Cred că o formațiune politică cum ar fi Partidul Ecologist Român ar trebui să se implice în această problemă alături de numeroasele ONG-uri care de la zi la zi își dovedesc inutilitatea. Trebuie luat taurul de coarne și spus răspicat AȘA NU SE MAI POATE.

2317 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.