Acoperiţii din Justiţie

 Actul de justitie este pervertit si transformat intr-o rafuiala intre clanuri.

Nu este nevoie sa fii implicat in actul de justitie (incluzind si avocatii) pentru a realiza ca Sistemul Judiciar este sufocat de servicii. Sunt prezente pe margine, la presiune si influenta, sunt prezente in interior, prin angajati si colaboratori chiar din randul magistratilor si personalului auxiliar si chiar dintre avocati.

Un sistem corupt si putred in care cei care vor sa faca dreptate sunt o minoritate, iar actul de justitie este pervertit si transformat intr-o rafuiala intre clanuri.

Consiliul Superior al Magistraturii, institutia cheie creata pentru a arbitra si garanta independenta si corectitudinea magistratilor, nu urmareste decat sa permanentizeze pe cat posibil situatia si sa ascunda sub preș gunoiul care, de putini ani, a inceput sa miroasa in asemenea hal, incat nu mai poate trece neobservat.

In consecinta, nimeni nu mai ia in serios Consiliul si atributiile acestuia.

De ani de zile aceasta institutie a fost transformata in vectorul sistemului corupt, iar puterile si le foloseste doar pentru a lua masuri impotriva justitiabililor si Justitiei insasi.

Aparari de reputatie pe banda rulanta in favoarea unor magistrati nedemni de meseria pe care o practica, luari de pozitie impotriva mass-mediei atunci cand vreun caz punctual este pus in discutia publica, figuri indignate atunci cand este scoasa la lumina subordonarea CSM si ICCJ fata de SRI, certificate de buna purtare date ca raspuns la plangerile facute de justitiabili, sesizari din oficiu atunci cand magistratii au avut curajul sa actioneze independent.

Ne-am intors din nou in epoca lui Lupascu, Barbulescu, Stanescu si Huza. Tirania serviciilor.

Cine se bucura la valul de arestari inceput in urma cu 2 ani, sa se gandeasca mai bine.

Nu se curata sistemul, ci doar se repozitioneaza.

Pentru ca sa se curete, trebuie sa fie eliminati din sistem exact oamenii care acum il conduc: cei care sunt la conducerea instantelor de judecata, a CSM, a celor detasati la Ministerul de Justitie, a celor detasati la curtile europene de unde blocheaza orice demers spre exterior.

Iar cei care, intamplator (cu toate ca nimic nu este intamplator in Romania) au ajuns la conducerea instantelor fara a fi aserviti, sa faca un pas inapoi, pentru a lasa loc unei alte generatii de juristi, nepatati.

Ce cauta in fruntea CSM o persoana ca Mircea Aron, care a avut ca misiune speciala cazul Berevoiesti, distrugerea dosarelor informative a agentilor de securitate de pe timpul comunismului?

Ce cauta in CSM o persoana ca Lavinia Stanciu, fost procuror comunist, care a dat dovada de o lipsa totala de demnitate si probitate profesionala in cazul Rarinca, folosindu-se de functia detinuta pentru a influenta instantele de judecata si pentru a lua masuri de opresiune impotriva celor care nu pronuntasera hotarari care sa-i fie favorabile?

Ce cauta in CSM o persoana ca Cristi Danilet, contestat chiar de catre magistratii care l-au ales si care a urcat pe culme nebanuite cultul personalitatii?

Sau Mona-Lisa Neagoe, un judecator mediocru (daca vrem sa fim idulgenti), sotie a unui controversat personaj implicat in afaceri cu Statul si afiliat serviciilor secrete?

Se poate face curatenia din interiorul sistemului?

Pentru a afla raspunsul nu este nevoie decat sa ne amintim de greva din 2013 cand, cu toate ca aveau interdictie legala, judecatorii au considerat ca pot ocoli legea numind greva “protest”, lipsind de la sedintele de judecata, intarziind cu lunile in redactarea hotararilor, blocind activitatea instantelor.

Si care era miza?

Bonusurile pentru stres!

Cu aceasta ocazie, am vazut-o pe Madalina Afrasinie, acual presedinte al sectiei a VI-a a Tribunalului Bucuresti (functie obtinuta prin indepartarea fortata a mai nesupusei Adina Cornea) plangandu-se public de salariul pe care il incaseaza un judecator, de prea multele ore de munca si de faptul ca trebuie sa intalnesca justitiabili care au masini scumpe.

A uitat doamna Afrasinie sa povesteasca despre modul ingenios gasit impreuna cu colegii sai de a-si mari veniturile dandu-si hotarari de acordare de bonusuri suplimentare de stres, pe care mai apoi, le-au executat silit, respingand contestatiile Ministerului Justitiei.

Magistrati care sunt dispusi sa ascunda in declaratiile de interese calitatea de rude/soti/afini a unor persoane, care din aceleasi motive nu poarta nume comun cu sotul, astfel incat sa acopere posibile incompatibilitati, care modifica prin regulamente obligatia legala de a devoala orice conflict de interese.

Cumetrii extinse, create prin aliante si nasii, familii in care de la veri, nepoti, copii, soti, fini, toti sunt angrenati in sistemul juridic intr-un fel sau altul.

Si peste toate, domneste incompetenta si coruptia de la nivelul Inspectiei Judiciare a a Ministerului Justitiei.

Cu toate acestea, magistratii nu au facut greva pentru asta. Coruptia nu li s-a parut un motiv serios.

Asociatiile profesionale dau declaratii sporadice, nimic concret.

Protectia de care benficiaza nu isi are sursa insa numai in apartenenta la aceeasi casta. Ci mai ales din acoperirea de care benficiaza la nivelul serviciilor, acoperire care le permite sa faca abuzuri, sa-si rezolve afacerile personale in plus de prestatiile oferite la ordin.

Vreti sa faceti curatenie in Justitie?

Vreti Romania lucrului bine facut?

Incepeti de la servicii.

Domnilor magistrati corecti, stiti cel mai bine ce colegi sunt corupti, incorecti, incompetenti, ofiteri. Iesiti si demascati-i public si atunci se va produce schimbarea.

Altminteri, este doar o mare bula de sapun, de care nici nu merita sa facem caz.

Iar Traian Basescu, ce 10 ani a pastorit acest sistem, l-a umflat si a profitat de pe urma informatiilor pe care le avea si cu care acum incearca sa santajeze judecatorii si procurorii in fata carora ar trebui sa dea socoteala, ar fi bine sa inceteze sa mai dea lectii despre cum trebuie sa fie si sa se faca Justitia, pentru ca in tot acest timp nu a facut decat sa si-o aserveasca in cel mai abject mod.

sursa: amjust.ro

1872 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.