Deschiderea sezonului de croaziere în Portul Constanța

River Adagio deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio va sosi duminică, 24 martie, ora 13.00, în Portul Constanța, fiind prima navă de pasageri din acest sezon de croaziere. River Adagio va părăsi Constanța pe 26 martie. Cei 143 de turiști străini care vor sosi la Constanța vor vizita Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala SF. Petru și Pavel, stațiunea Mamaia. O zi este rezervată unei excursii la București.

Pentru acest an s-au anunțat 21 nave de croazieră la terminalul de pasageri al Portului Constanța, dintre care două sunt maritime.

Se marchează, în acest sezon, o revenire a navelor maritime de pasageri după doi ani de pauză, cauzată de tensiunile geopolitice din zona Mării Negre. În prezent, pentru Portul Constanța sunt semnale optimiste că turismul de croazieră ar putea fi va relansat, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunțându-și deja escale, pentru următorii 3 ani.

În 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanța pe lista escalelor pentru nava Aegean Odyssey, iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absență de câțiva ani în zonă.

Urmare a întâlnirii, la Constanța, a Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise, un prim rezultat este anunțarea pentru anul 2021 a navei maritime Seven Seas Mariner, care va face o escală de două zile la Constanța. Portul Constanța deține din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, și promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situația geopolitică tensionată.
Aceasta este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanța și România ca destinație turistică.

7109 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.