Presa liberă în doliu: s-a stins din viaţă jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul publicaţiei Justitiarul.ro

Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. Cumplita veste am primit-o de la soţia apreciatului jurnalist, Maria Mihu, care i-a fost alături până în ultima clipă. Sunt printre cele mai dureroase rânduri pe care trebuie să le scriem, este momentul cel mai greu pentru colegii din presa, prietenii sau camarazii de idealuri: când regretele devin dureroase la fiecare atingere a tastaturii, când cuvintele se pierd în lumina electrică a monitorului ca nişte fluturi care se ambiţionează să găsească rosturi în beznă călăuziţi doar de lumina din sufletele lor…Pentru cei ce l-au îndrăgit, durerea este grea: chiar şi în cazurile când ne auzeam rar, ştiam că la Sibiu găseam oricând căldura unui prieten drag. Iar pentru toţi jurnaliştii cenzuraţi în România, din „vina” de a nu face compromisuri cu efemerele presiuni politice, Justiţiarul.ro era mereu un sprijin şi un permanent reper de determinare.

Despărţirea de cei dragi nu l-a surprins pe regretatul om de presă: deşi suferea de cancer pulmonar, a continuat ani la rând activitatea publicistică reuşind “performanţa” de a fi singura voce a presei autohtone, rămasă neînregimentată politic, cenzurată de guvernul liberal de două ori, sub pretextul stării de urgență, la data de 23 aprilie şi ulterior, pe 30 aprilie, la doar câteva ore după ce se revenise asupra deciziei. Adevăratul motiv pentru care publicaţia fondată în urmă cu două decenii de Marius-Albin Marinescu, justitiarul.ro, deranjează este cunoscut chiar şi pe plan extern: a dezvăluit în detaliu toate afacerile de corupție în care este implicat numele actualului preşedinte al statului şi al fostului primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis.

S-a dus un luptător dar a lăsat o redută, justitiarul.ro. Prietenii l-au îndrăgit pentru caracterul său onest, altruist, pentru nădejdea creştină pe care o aprindea în inimile din jurul său şi îl vor pomeni în veci în rugăciuni. Dusmanii au pierdut însă mai mult decât toţi: un adversar care nu a condamnat oameni ci fapte dintr-un singur dor, dragostea nesecată de Ţară şi Neam.

Marius Albin Marinescu a dorit ca site-ul justitiarul.ro să aibă continuitate şi după plecarea sa, în acelaşi spirit curat naţionalist, fără coperte şi culori de partid. Motiv pentru cei care îi vor păstra amintirea să nu lase garda jos ci să lupte pentru ceea ce îi reprezintă.

Vom reveni cu articole şi informaţii despre personalitatea şi cauzele susţinute de regretatul nostru coleg, prieten şi camarad.

Sicriul regretatului jurnalist va fi depus la biserica din strada Mihai Viteazu din Sibiu cu hramul “Înălţarea Domnului” (n.r. – hram sărbătorit chiar de Ziua Eroilor…) iar înmormântarea va fi joi.

Sincere condoleanţe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l primească la dreapta Sa!

 

Codruţ BURDUJAN

779 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.