Argesplus.ro: Fortus Iaşi, între ghena corupţiei şi speranţa unui viitor pentru 1000 români!

 

Recent, echipa Argesplus.ro s-a aflat la Iași, pentru a documenta un amplu material despre soarta unui mare combinat al României, Fortus, capacitate de referință a industriei grele naționale. Dan Florin Badea, redactorul-şef al publicatiei piteştene, a reuşit să readucă în obiectivul camerelor de filmat trecutul, prezentul şi, – de dorit – chiar viitorul acestui important segment economic care, în ipoteza fericită în care, măcar parţial, ar putea fi redeschis ar putea primi peste 1000 de angajaţi.

Secretarul de stat Cătălin Bulf, implicat în redeschiderea Fortus Iași

Timp de douăzeci ani, combinatul a suferit golgota tuturor marilor obiective industriale autohtone lovite de corupţia post-decembristă (privatizări, preluri mai mult sau mai puţin frauduloase, disponibilizări, etc) Interviul realizat cu Ion Chișcă, directorul combinatului, prezintă două abordări radical diferite privind perspectivele sutelor de familii de români care ar putea lucra aici, prin gura şi semnăturile a doi politicieni argeșeni implicați direct în afacerea Fortus. În timp ce unul, președinte al AVAS, se opune redeschiderii și militează pentru lichidarea definitivă a acestuia, un al doilea, la rândul său secretar de stat la Ministerul Economiei, a găsit soluția salvatoare pentru ca o parte din combinat să fie redeschisă, cu posibilitatea unui miracol fericit din cenuşa statisticii teribile şomajului regional:

Dan Florin Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat mai mult de 10.000 articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu” din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În prezent, este masterand al Universității din Pitești, specializarea Istorie.

471 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.