CONSTANȚA: Stelian Ion(USR) solicită URGENT locuințe de serviciu pentru cadrele medicale din prima linie cu pandemia!

Pandemia nu iartă niciun minut irosit și nicio greșeala din partea autorităților sau cetățenilor! Senatorul constănțean Stelian Ion a solicitat printr-o scrisoare adresată ministrului de Interne, postată și pe pagina acestuia, găsirea unor soluții urgente pentru cadrele medicale ce lucrează în prima linie pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Decizia ministrului ar trebui să protejeze întreg personalul medical aflat în contact direct cu bolnavii, de la doctori, asistente și infirmiere întrucât, într-un scenariu nefericit, pot exista situații în care angajații  vor fi nevoiți să lucreze la foc continuu și peste program după care vor fi nevoiți să revină în mijlocul familiilor pe care le vor expune riscului.

Este necesar ca cei ce luptă pentru salvarea vieții să aiba posibilitatea să facă un duș sau să se odihnească din gărzile epuizante sau din contactul cu cei sosiți din zonele contaminate. Găsirea unor soluții nu ar trebui să întâmpine dificultăți în contextul în care sute de unități de cazare sunt inactive din cauza blocării turismului iar sănătatea tuturor depinde de anduranța acestor medici care rămân pe baricade  chiar si 24 din 24 ore pentru a salva județul.

Atașăm textul mesajului precizat:

Stelian ION, senator USR si candidat la Primaria Constanta

 „Astăzi i-am solicitat ministrului de interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului.

Având în vedere că s-a luat decizia ca la Constanța și în sudul litoralului să fie izolați în carantină foarte mulți români readuși în țară din Italia, l-am rugat pe domnul Vela să ia măsuri urgente pentru a pune la dispoziția medicilor de aici locuri de cazare.
Foarte multi dintre acești medici aflați în prima linie- în lupta cu pandemia au acasă persoane vulnerabile. Este vorba despre femei însărcinate, părinți în vârstă și alte asemenea categorii. Acești medici ar fi mult mai liniștiți dacă s-ar izola de familie în perioada care urmează, putându-se astfel concentra mai bine pe ceea ce au de făcut.
Pentru câțiva dintre ei, s-a apelat la particulari care le-au pus la dispoziție locuințe gratuit, dar nu e de ajuns.

De asemenea, i-am solicitat domnlui ministru să aibă în vedere detașarea de medici în județul Constanța precum și asigurarea cu prioritate a echipamentelor de protecție, a medicamentelor și a testelor. Iar pentru transportul și supravegherea strictă a persoanelor carantinate consider că este necesară folosirea armatei.

Cred că recomandarea de a nu ieși din casă ar trebui înlocuită cu obligația de a nu ieși din casă decât în situații urgente, expres și limitativ prevăzute. Recomandările nu sunt respectate întocmai, cu precădere de către persoanele în vârstă.”

753 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.