Comunicat SCJU pentru pacienţii care suferă de Parkinson

De noua metodă de tratament pot beneficia gratuit pacienții diagnosticați cu Parkinson care sunt asigurați, indiferent de vârstă . Spitalului Clinic Județean de Urgență(SCJU) “Sfântul Apostol Andrei” Constanța este unul dintre centrele din România unde a fost implementată o metodă de tratament în urma căreia simptomatologia bolii se ameliorează considerabil după primele 24 de ore de tratamentNoua procedură presupune renunțarea la medicația orală și administrarea acesteia, sub formă de gel, printr-un tub(PEG), direct in duoden.

Inițial, pacientul este evaluat clinic iar dacă toate constantele sunt bune, se inițiază intervenția. Pentru a stabili dacă pacientul răspunde favorabil la această metodă de tratament şi pentru stabilirea dozei înainte de a începe tratamentul cu un tub permanent, se recomandă un tub nazoduodenal temporar. Montarea si supravegherea tubului permanent presupune existenta unei echipe formate de  medici neurologi si gastroenterologi. Procedura este minim invazivă iar perioada  de spitalizare nu depășește o săptămână. 

Terapia inovatoare este utilizată în şase centre din țară, printre care și Constanța.

Coordonatorul programului pe regiunea Dobrogea, pentru județele Constanța și Tulcea este medicul neurolog Docu Axelerad Any iar echipa care se ocupă de pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța este formată din Conf. Dr. Docu Axelerad Any – medic primar, Neurologie, Conf. Univ Dr. Dumitru Eugen  – medic primar, secția Gastroenterologie și Ș.L Dr. Luana Alexandrescu,  medic primar Gastroenterologie.

Boala Parkinson afecteaza aproximativ 1,4 % din populatia cu vârsta peste 55 ani. În România au fost diagnosticați aproximativ 72 000 de pacienți.

2705 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.