Turul Mării Negre – „Aleargă pentru o mare curată!”

De Ziua Internaţională a Mării Negre, ONG Mare Nostrum vă invită să participați la crosul sugestiv intitulat: “Turul Mării Negre”, organizat cu scopul de conștientizare a populației cu privire la impactul deșeurilor marine asupra mediului costier.

            Crosul va avea loc duminică, 30 octombrie 2016, pe plaja Modern (Constanța), de la ora 11:00. Participarea la cros se va face pe baza unei „taxe de participare”, reprezentată de un deșeu colectat de pe plajă.

            În cadrul crosului pot fi parcurse două trasee, accesibile tuturor categoriilor de vârstă. Primul traseu, cel mai lung, se va desfășura de pe plaja Modern până la Universitate și retur, iar al doilea, cel scurt, va avea loc până la Zorile și retur. De-a lungul traseului se vor afla cinci staţii, care poartă numele tărilor riverane Mării Negre: Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina, unde participanţii vor putea să se hidrateze. România are onoarea de a se poziționa la Start-ul și Finish-ul competiției.

Nici de data aceasta nu vor lipsi activitățile educative și jocurile, care au ca scop încurajarea populației să colecteze selectiv deșeurile.

Eveniment se derulează în cadrul proiectului „Educație (de mediu) de nota 10”, coordonat de ONG Mare Nostrum și co-finananțat de OMV Petrom.

 

1901 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.