În sâmbăta aceasta, Bucureștii sunt Naționaliști !

Nu puteam lăsa acest weekend să treacă fără să scriu cronica principalelor evenimente publice ce au loc în acestă zi de sâmbătă – să dea Dumnezeu să avem cât mai multe zile ca aceasta !

Pare-se că forțele absconse ale Sufletului Românesc și-au găsit drumul către conștiința bucureștenilor și au erupt în această zi, cu manifestări publice de o largă amploare, aparent fără legătură una cu cealaltă. Dar să le luăm pe rând în ordinea programuui lor de-a lungul acestei frumoase zile:

Dimineața începe cu Târgul de Sfântul Dumitru, organizat de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş în perioada 22 – 24 octombrie 2016, la Muzeul Ţăranului Român, cu începere de la orele 9 dimineața.

Târgul acesta nu este popularizat mediatic, dar vă asigur că dacă veți face efortul să mergeți la el,  veți putea vedea și cumpăra obiecte meşteşugăreşti şi de artizanat.

Pentru pofticioşi se găsește și magiun, plăcinte, sarmale şi pâine de casă. Veţi putea degusta produse, dar veţi afla şi procedeele tradiţionale de obţinere a acestora.

Intrarea este gratuită.

Tot la Muzeul Țăranului Român mai are loc de sâmbătă, 22 până duminică, 23 octombrie 2016, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, târgul de Sânmedru, unde participă meșterii din toate cătunele și ungherele țării: olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare.

Meșterii aduc la târg: obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, ouă încondeiate, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase care vor putea fi negustorite la Muzeul de la Șosea.

Iar pentru a vă pune stomacul la cale găsiți: cozonaci, cofeturi din Teleorman, miere de albine și dulceață, polen și propolis, ierburi de leac, mere și nuci, pălincă și sucuri.

La acest târg, intrarea este  4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

Deosebit la acest eveniment este faptul că la el vor participa foarte mulți români din afara țării, din jurul granițelor României. Va invit pe toti sa mergeti, mai ales pentru ca veti avea prilejul sa vedeti traditiile populare ale romanilor din jurul granitelor Romaniei.
Intre invitati, un ansamblu de dansuri populare de la Vidin, Bulgaria, condus de o doamna deosebita si foarte inimoasa, Albena Borisova. Dansatorii romani de la Vidin vor purta costume autentice romanesti din sudul Dunarii si vor interpreta cantece vechi de sute de ani. Sa ii primim cu drag in sufletele noastre si sa fim alaturi de ei sambata, 22 octombrie, de la orele 13 la Muzeul Satului din Bucuresti. Ce va aduc ei e o comoara nepretuita de autentic si de frumos.

14591701_1236369249742316_3785302356018375268_n

Cei ce au posibilitatea și doresc, îi invit să aducă din bibliotecile lor câte o cărticică pentru copii (chiar și abecedare) în limba română. Spre exemplu, dna Albena Borisova din Vidin ne-a comunicat că ei nu au școală românească în localitate iar copii din familiile de români vin să învețe să scrie și să citească românește în casa dumneaei, pe care cu multă mărinimie o pune la dispoziție acestor copii. Din păcate însă, nu are materiale didactice, deci un abecedar cadou ar fi binevenit.

Acești români născuți și crescuți pe meleagurile țărilor învecinate (odinioară teritorii istorice românești !) tânjesc după Patria Mamă, după fiorul regăsirii Sufletului Național. Din multe privințe, ei sunt mai curați și mai buni români decât suntem noi, românii trăitori înlăuntrul granițelor, care de multe ori uităm valoarea și frumusețea tezaurului istoriei poporului român.

Acești români inimoși, care refuză de sute de ani să se lase asimilați și își piardă identitatea națională, sunt un model de rezistență identitară prin cultură, deci trebuie cunoscuți și apreciați ca atare, căci sunt un model pentru noi, cei ce renunțăm atât de ușor la identitatea noastră.

Oamenii aceștia au îndurat greutăți și cheltuieli, venind pe banii lor pentru a ne bucura cu dansurile și cântecele lor. Prin prezența noastră acolo, prin darurile de carte pe care le putem face, le putem arăta că NOI SUNTEM ROMÂNIA, iar România, patria lor de suflet, nu i-a uitat ci este acolo, mângâindu-i duios prin privirile noastre.

Haideți deci să le arătăm acestor frați români ai noștri că România nu i-a uitat ci le onorează și cinstește gestul de a se apropia de casa lor spirituală, Patria Mumă.

Căci în anii trecuți, guvernanții nu au catadicsit să onoreze cu prezența aceste manifestări culturale finanțate de asociații, fără nici un aport guvernamental. Guvernele României pr să nu mai fie ale românilor, căci pare să le pese mai mult de soarta alogenilor, cărora le dau finanțări și beneficii (cum Asociației Ellie Wiesel, care vrea să ia cu japca clădirea Muzeului Pinacotecii Bucureștilor de pe Lipscani, pentru a amenaja acolo  muzeul Holocaustului) decât de soarta românilor noștri.

Deci, cine simte românește, vine să mângâie cu suflteul și prezenta pe frații care vin să ne întâlnească, să întâlnească România.

Al doilea eveniment – în cronologia zilei, este spectacolul organizat în Parcul Izvor la orele 12 de către Partidul România Unită a descendentului efigiei lui Vlad Țepeș, fostul PSD-ist Bogdan Diaconu. Cică vor cânta membrii de partid cu voce, gen Nicolae Furdui Iancu, și probabil că se vor da și ceva mâncăruri tradiționale moca, așa, în spiritul FeSeNisto-comunist cu care ne-au obișnuit Dinescu și Iliescu. Genul ăsta de eveniment-șpagă-electorală-în-avans cu miros de fasole și ciolan, menită să crească în procente partidul-marionetă al PSD-ului, merită vizitat pentru a se vedea cum sublimul fiorului național poate fi trântit în ridicolul populismului ieftin, de către niște pseudo-naționaliști marionetă ale baronilor roșii din PSD care finanțează pe furiș tot circul.12809700_1174787645887566_4447221257619604316_n

Și în fine, de la orele 14, Acțiunea 2012 organizează Marșul pentru Basarabia, cu plecare de la Piața Unirii, din fața Hanului Manuc. Vă invit din toată inima să participați la acest marș unionist, pentru a arăta lumii întregi că Românii și Moldovenii sunt o singură Națiune, un singur Neam. Cine simte românește nu poate sta acasă în astfel de momente. Ne vedem acolo!

2362 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.