Întrevederea ministrului Mihnea Motoc cu ambasadorul Canadei la Bucureşti

Armatele României şi Canadei au colaborat excelent pe timpul exerciţiilor desfăşurate în comun în ultimii doi ani”, a declarat ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, cu ocazia primirii la sediul M.Ap.N., joi, 22 septembrie, a noului ambasador al Canadei în România, Kevin Hamilton.

Ministrul Motoc a apreciat nivelul ridicat şi importanţa relaţiilor bilaterale, evocând actualul mediu de securitate deosebit de complex din regiunea sud-estică a Alianţei Nord-Atlantice. A exprimat apreciere pentru implicarea de substanţă a Canadei în implementarea măsurilor de asigurare şi reasigurare aliate pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, împreună cu ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton - foto Valentin Ciobîrcă
Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, împreună cu ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton – foto Valentin Ciobîrcă

A fost evocată de ambele părţi buna cooperare în format aliat, domeniu în care a fost subliniată necesitatea unui accent special pe dezvoltarea posturii de descurajare şi apărare a NATO şi, în particular, pe elementele referitoare la realizarea prezenţei înaintate adaptate în regiunea ţării noastre. În context, au fost discutate modalităţile de sprijinire politică şi practică a iniţiativelor concrete ale României în acest domeniu, cu accent pe brigada multinaţională, precum şi a dezvoltărilor din domeniile maritim şi aerian.

Ambasadorul Hamilton a informat despre prioritatea pe care o va acorda cooperării bilaterale în domeniile securităţii şi apărării în mandatul său la Bucureşti şi a reiterat angajamentul consistent al Canadei pentru implementarea eficientă şi în termenele agreate a deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia.

1659 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.