Sute de militari din Sud-Estul Europei se antrenează alături de americani la Babadag

Peste 200 de militari din Forţele Navale Române, de la Batalionul 307 Infanterie Marină și Forţele Terestre Române, din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, participă, în perioada 19 – 30 septembrie, la exerciţiul multinaţional Platinum Lynx – 16.5, parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16), în poligonul Babadag din judeţul Tulcea.

Potrivit Statului Major al Forţelor Terestre, militarii români se vor instrui împreună cu peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina. Antrenamentele cuprind trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

PLATINUM LYNX 16.5 are ca obiective creșterea interoperabilității între forțele participante la exercițiu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale și creșterea profesionalismului militarilor.f2

 BSRF 16 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa (MARFOREUR), care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

2362 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.