Trădătorii neamului românesc dau lecții de moralitatate la telvizor

 PENTRU TELESPECTATORII ANTENEI 3

Eu, lipsit de cunoștințe în domeniu, nu înțeleg cum Kantar Media stabilește creșterea continuă, de la o zi la alta (precum în basme), a audiențelor Antenei 3.

                     PENTRU TELESPECTATORII ANTENEI 3 Eu, lipsit de cunoștințe în domeniu, […]

Nu înțeleg cum, într-o familie să zic complexă din punctul de vedere al componenței, cei de la Kantar stabilesc cum în această familie au urmărit programele Jegului 3 atîția bărbați și atîtea femei, atîția intelectuali, atîția analfabeți și atîția semianalfabeți, atîția telespectatori între atîția și atîția ani (poate că unii membrii din familie sînt la cîrciumă, poate alții se duc la WC, alții stau pe net, citesc sau dorm etc.). Dar dacă rezultatele anunțate de Kantar sînt corecte, ar fi cutremurător – înseamnă că de la o zi la alta, gradul de imbecilizare a poporului roman crește corespunzător – de la o zi la alta.

În acest moment (sîmbătă seară) ma uit la Antena 3 – poate unii, care nu știu, se întreabă de ce. Le explic și acestora faptul că eu, cu o antenă de cameră, nu prind decît TVR și Antena 3, adică două jeguri. Ca să fiu obiectiv, eu nu neg posibilitatea ca toate posturile TV din România să fie niște jeguri, dar dacă nu le pot urmări, nu mă pot pronunța. Mă uit la TVR și la Antena 3 – cine știe de ce? Poate că sînt pervers, sau poate caut ce să critic.

Acum, îl văd din nou pe Petre Roman. Cînd îl văd pe Petre Roman,îmi aduc aminte de cuvintele de acum vreo două decenii ale lui Mihai Popov, procuror militar, general de justiție: „Cînd cineva îmi spune că a fost la revoluție cu Petre Roman, înțeleg că acela nu a fost la revoluție!”. Unul dintre invitații favoriți ai Antenei 3, Codrin Ștefănescu, cel care nu țin minte să fi muncit vreodată, dar totuși a ajuns unul dintre cei mai bogați politicieni (nu numai din PSD), povestește des la postul sus numit cum el și Petrică tîrau pe stradă camarazii răniți la baricadă – nu comentez, doar îmi amintesc vorbele lui Mișa Popov.

În perioada de „love” PSD-PNL, Antena 3 invita cu o frecvență stresantă pe trei fost prim-miniștri reinviați de PNL ca parlamentari, și anume Petre Roman, Victor Ciorbea și Călin Popescu Tăriceanu – 3 nemernici, trădători de țară. În momentul în care Crin Antonescu (pe care îl apeciam ca orator) a făcut pactul cu PSD conform căruia el va fi viitorul candidat la președenție iar Victor Ponta va deveni imediat prim-ministru, m-am îngrozit – atît de naiv sau de idiot să fie Crin, încît să nu își dea seama că el predă pe loc guvernul, prefecturile, deconcentratele și bugetul țării în mina mafioților, iar pînă la alegeri vor apare revendicări că dacă PSD este cel mai mare partid din țară, el trebuie să dea candidatul la președenție? Și, într-adevăr, Ponta a reușit sa-l izgonească pe Crin din alianță. PSD a izgonit PNL, dar Antena 3 critica PNL pentru faptul că stricat alianța care a cîștigat alegerile, pe care PSD și le-a asumat în totalitate. Acum, ce să spun? Cînd am aflat cum favoritul meu a fost la baza legii 217, nici nu îmi mai pare rău că a fost măturat ca un gunoi, de un alt gunoi.

Chiar dacă PNL intrase în disgrația Antenei 3, cei trei trădători au rămas în continuare invitații preferați ai Antenei 3 (în ultimul timp, Victor Ciorbea mai puțin, fiindcă este ocupat să strîngă bani să-și plătească creditele de 1,6 milioane euro pe care cu larghețe dar fără garanții i le-au acordat băncile străine).

Problema este că nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Petre Roman: 1) de ce a inițiat, prin masurile dezastruoase, distrugerea industriei țării? 2) de ce a distrus intr-un singur an de zile agricultura țării? 3) de ce a renaționalizat industria, restituind cetățenilor români părțile sociale și predînd astfel întreaga industrie în mina corupților lui pe care i-a numit in CA și AGA pe care le-a înființat? 4) pentru ce a cheltuit intr-un singur an cca. 4 miliarde $, ajungindu-se ca dupa ce cu mari sacrificii achitasem creditul extern, sa ne îndatoreze din nou la FMI? 5) de ce tatăl său lupta pentru segregarea României?

Nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Victor Ciorbea: 1) de ce a răpit românilor cel mai important drept pe care îl aveau pe timpul lui Gheorghiu-Dej și Ceaușescu, și anume dreptul la asigurarea gratuită a sănatății – răul făcut de Ciorbea poporului român prin legea în urma căreia s-a înființat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (și casele județene) dar și contribuțiile obligatorii la sănătate, nu poate fi cuantificat nici in bani (sume enorme), nici in vieți omenești: i-a jefuit pe români prin cheltuieli pe care înainte nu le suportau, a permis jefuirea fondurilor Casei de către angajați, și, mai ales, a deschis calea jefuirii de către companiile farmaceutice (gindiți-vă la un lucru: dacă o aspirină pe care o cumpărai cu 50 de bani se scumpește la 10 lei, românii ar sari in sus și ar iesi in stradă – dar dacă acești 10 lei nu-i plătește cetățeanul ci statul, asta nu interesează pe nimeni; așa au fost scumpite enorm medicamentele suportate de stat; cine a vazut fimul lui Michael Moore „Cine e mai bolnav: sistemul sau pacientul?” știe la ce ma refer); Ciorbea s-a comportat ca un agent al marilor companii farmaceutice – si ca un tradator de tara; 2) nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Ciorbea de ce a deschis ușile Palatului Victoria lui Frank Timiș și nici cum a obținut acesta hărțile și documentele secrete privitoare la rezevele de aur ale țării; 3) nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Ciorbea cît a costat bugetul României călătoria făcută de el cu un avion plin de oficialități autohtone în SUA pentru a-și înscrie fiica la liceu acolo, pretextînd o întîlnire la Casa Albă, unde nu s-a întînit cu nimeni.

Nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu : 1) cum și-a permis, în pozița sa de “om la putere în CDR” să vînda în 1998 făra licitație 1.000 de autoutilitare importate din Franța de firma lui către Romtelecom (din cite știu, dar fără să am dovada, a mai vîndut 500 autoutilitare și la Romgaz) – aceste autoutilitare puteau fi produse la ARO Cîmpulung Muscel care, ramasă fără comenzi, a căzut în mîinile lui John Perez care a distrus-o); 2) ce a avut în cap (sau ce interes a avut) cînd a promovat legea impozitului unic de 16 % ( în Suedia, impozitul pe profit ajunge la 80 %, in SUA, am ințeles că ajunge pînă la 90 %); sindicatele anunțau că prin această măsură, “oamenii muncii” cîștigau cca. 50.000 lei (5 lei de azi) – marii cîștigători erau băncile, companiile multinaționale, magistrații și alți paraziți cu salarii enorme; aceste pierderi la buget, au fost recuperate de la tot poporul: prin scumpiri de prețuri și tarife, prin impozite noi și mai mari, prin extinderea accizării, prin amenzi noi sau mai mari, etc. – bogații se imbogățeau și mai mult, în timp ce sarăcii sărăceau și mai mult, ei fiind cei care acopereau gaura la buget; iar social democratul Victor Ponta, care se pretindea adeptul lui Che Guevara, a fost ulterior de acord si nu a modificat legea care arunca povara bugetului în spinarea “iobagilor”); 3) ce a avut in cap (sau ce interes a avut?) cînd a obligat toți cetățenii români să-și asigure locuințele, chiar în zone în care nu exista nici un risc? a deschis in mod intenționat poarta spre fraude? cu timpul, s-a constatat ca agenții de asigurare, au băgat în buzunar banii incasați pentru asigurarea locuințelor în zonele fără nici un risc, fără să înregistreze contractele; 4) de ce, în favoarea bancilor (deja intrate pe mina străinilor), a avut inițiativa legii prin care salariile se plăteau pe card (Slavă Domnului că a fost declarată neconstitutionala); 5) Antena 3 nu l-ar fi întrebat pe Călin Popescu Tăriceanu niciodată, dar eu l-aș întreba: de ce în 2005 a avut 4 inițiative în favoarea sionului, și nici una în favoarea românilor? Mai sînt și alte întrebări (ca și în cazul celorlalți), dar deocamdată ajunge.

Trei foști prim-miniștri, trei trădatori de țara, care în afară de distrugerea României, nu se pricep la nimic – dar pe care Antena 3 îi menajează, nu-i întreabă niciodată ceva care le-ar deranja confortul interior și pe care îi prezintă ca niște “guru”.

Români, dormiți în pace! Antena 3 vă spune tot adevărul! Iar adevărul este că Dan Voiculescu este nevinovat! Și nu numai el, sînt nevinovați și Năstase, și Ponta, și oricine infractor de la PSD!

Dan Cristian IONESCU ( www.justitiarul.ro)

 

2268 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.