Valer Marian (ședința Senatului, 07 iunie): DNA, SRI și șpaga Microsoft de 400 de milioane

valer-marian
Senator: Valer Marian

Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare
Colegiul electoral: nr. 1
Grup parlamentar: independent

 Obiect: Sesizarea DNA în urma unei declarații a fostului președinte Traian Băsescu
Sedința Senatului din: 07.06.2016

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 159 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

ÎNTREBARE:Coat_of_arms_of_the_Senate_of_Romania

În data de 15.05.2016 fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, a făcut următoarea declarație în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune România TV: „Știți că Microsoft a dat vreo 400 de milioane șpagă în România din 2004 până în 2014, 10 ani, la diverși demnitari, la diverși lobby-ști, traficanți de influență, din care, deocamdată, știu că 60 de milioane au fost la ultima prelungire a contractului”.
Având în vedere gravitatea afirmațiilor și că acestea sunt plauzibile, în condițiile în care domnul Traian Băsescu a fost președintele României în perioada respectivă și că în această calitate a fost un om foarte bine informat de către instituțiile abilitate, îndeosebi de către Serviciul Român de Informații, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1. S-a sesizat și a instrumentat Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2004 – 2014, vreun dosar în care au fost cercetați reprezentanții companiei americane Microsoft pentru practici de mituire în România?

2. A sesizat Serviciul Român de Informații Direcția Națională Anticorupție cu privire la practicile de mituire ale reprezentanților companiei americane Microsoft în România, în perioada 2004 – 2014? 3. S-a sesizat din oficiu Direcția Națională Anticorupție după declarația susmenționată a fostului președinte Traian Băsescu?Solicit răspuns scris și verbal.

 Senator
Valer Marian

3157 cititori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.