PNL: streaptease electoral cu uniforma de amiral și jurăminte fierbinți… de 1 aprilie

      Una dintre crizele majore care dizolvă câteva partide care au monopolizat scena politică postdecembristă este lipsa credibilității. Disperarea de a forța atenția publicului îi împinge pe anumiți lideri, în timpul campaniei electorale, la gesturi controversate care îi pasează în ochii cetățenilor de la comic, penibil. Dacă mașina de vot a PSD-ului decide înțelept să adopte tehnica “ciocului mic” în aceasta perioadă, bazându-se pe cioburile fostului aparat de vot cu electorat oarecum fidel, cea a PNL-ului pare împotmolită în circ, tobe sparte și ridicol.

     La data de 1 martie, Organizația Județeană a PND Constanța își manifesta dezamăgirea față de decizia candidatului liberal la Primăria Constanța, Vergil Chițac, fost angajat al armatei, de a uza uniforma și însemnele militare în propria campanie electorală, inclusiv pe site-ul său  transformat tot într-un material de propagandă. La doar câteva minute după apariția mesajului în presă, fostul ofițer și-a schimbat urgent, ca la alarmă, pozele cu textilele ministerului de pe platformele online, de data aceasta cu unele… civile. Graba pe care a demonstrat-o pnl-istul sugerează clar lipsurile și temerile cu care se confruntă. MAPN, poarta, în context, responsabilitatea de a stabili (i)legalitatea faptelor amintite.

Sorry, there are no polls available at the moment.

12787353_10207661089701731_

     Curajul neînțeles de a se încheia iar la uniforma de marină pe pagina sa de facebook se pare că i-a revenit candidatului PNL după fix o lună pentru că, de… 1 aprilie, a reaparut în textile de paradă însotit de un text care a stârnit râsul general în taberele antiliberale și un potop de comentarii de compasiune și revoltă din partea tovarășilor și simpatizanților: “Jur că nu o să vă păcălesc niciodată, nici măcar de 1 aprilie!”… este scris cu albastru, lângă fotografia amiralului care privește în gol după flota fantomă a marinei române. Pariurile pe originile acestei postări sunt diverse: o “caterincă” din partea unui coleg care vrea să-l saboteze, vreuna din ideile puerile ale noului răcan racolat din fața televiziunilor psd-iste Cătălin Anghel, amatorismul echipei de PR sau consecința unor probleme de sănătate. Cert este că alegerea datei pentru jurăminte nu a fost aleatorie iar fanii lui Chițac ar trebui să asiste la un nou jurământ de 1 iunie.12939712_1180892281943769_1749831912_n.png

     Precizăm în context că regulamentele militare, legislația democratică autohtonă și europeană interzic folosirea imaginii armatei în scop propagandistic. În cazul cadrelor în retragere, uniformele militare pot fi îmbrăcate doar la anumite ceremonii oficiale, încadrate clar în statutul ministerelor respective. Potrivit regulamentelor specifice, dreptul de a purta uniforma militară este un privilegiu conferit militarilor în rezervă care au o activitate de cel puțin douăzeci de ani sau merite deosebite.

     Raspunde fiecare la întrebarea care sunt rațiunile pentru care pnl-istul Chițac s-a pus pe tobe, tumbe si jonglerii cum că nu ne-ar minți nici de 1 aprilie sau dacă a fost complet lucid și când o prezenta, în calitate de “reprezentant al societatii civile” in echipa sa de posibili viitori consilieri, pe Adelina Toncean, fosta propagandistă a controversatei companii Chevron care a stârnit ample proteste în Dobrogea și Moldova din partea românilor ingrijorați de posibilul dezastru asupra mediului din cauza exploatării gazelor de șist prin metoda fracturarii hidraulice. Lipsesc din jurămintele și promisiunile lui Chițac proiectele proprii, realitățile cu care se confruntă Constanța: așteaptă cumva să le copieze de la adevărata opoziție de dreapta coalizată, la această oră, în jurul PND-ului?

    Concluzia multora este că “marinerul” fluieră a pagubă în uniforma de paradă a unei flote muzeu în condițiile în care PNL-ul se află naufragiat demult pe insula incompetenței, antiromânismului și combinațiilor de găști politice. Nu, nu este vina PR-ului, nu PR-ul poartă vina divorțului PNL de Constanța confirmat în sloganul protestelor naționale anticorupție “PSD și PNL, aceeași mizerie!”.

2557 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.