Ziua Porţilor Deschise la sediul Ministerului Apărării Naţionale

 Sediul Ministerului Apărării Naționale din capitală va fi deschis publicului duminică, 3 aprilie, între orele 8.30 şi 13.00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.

De asemenea, începând cu ora 9.00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi vor putea vizita o expoziţie exterioară de tehnică militară, precum şi alte expoziţii tematice. 

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.

  ***

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în  România se sarbătorește în  fiecare an, în  prima duminică a lunii aprilie.  Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Sorry, there are no polls available at the moment.

1758 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.