Comunistul Kim Jong amenință cu atacuri nucleare

Armamentul nuclear nord-coreean să fie pregătit pentru a fi folosit „în orice moment”, a ordonat dictatorul comunist Kim Jong-un în contextul unei intensificări a tensiunilor în Peninsula Coreea.  Amenințarea sub forma unui ordin a fost făcută după ce ONU a impus Phenianului cele mai dure sancţiuni din ultima perioadă, în urma unui test nuclear efectuat în ianuarie şi unui test balistic în februarie.

De asemenea, Kim Jong-un a îndemnat joi armata, în timpul unui test militar, să fie pregătită să efectueze atacuri preventive, potrivit agenţiei nord-coreene de presă KCNA. Dictatorul a motivat „necesităţii mobilizării focoaselor nucleare în cadru apărării naţionale pentru a fi lansate în orice moment”, potrivit agenţiei oficiale.”Întregul popor (nord-coreean) aşteaptă acum ordinul de luptă, pentru a anihila inamicul (…), pe imperialiştii americani şi grupul de trădători ai (preşedintei sud-coreene) Park Geun-hye”, scrie KCNA.

Reacțiile internaționale nu s-au lăsat așteptate: ministrul japonez de Externe Fumio Kishida a declarat vineri dimineaţa pentru presă că ţara sa „nu poate să accepte absolut deloc dezvoltarea nucleară şi de rachete nord-coreene”. „În coordonare cu (membrii) comunităţii internaţionale, este necesar să îndemnăm Coreea de Nord să dea dovadă de reţinere şi să respecte deplin rezoluţiiile Consiliului de Securitate al ONU”, care îndeamnă această ţară izolată să înceteze programele nuclear şi balistic, a declarat Kishida.

Activităţi nucleare şi militare nord-coreene, condamnate de către comunitatea internaţională, au condus, de la începutul acestui an, la o intensificare a tensiunilor în Peninsula Coreea.

Regimul stalinist a efectuat al patrulea test nuclear pe 6 ianuarie, a lansat pe 7 februarie o rachetă cu rază lungă de acţiune, iar joi a lansat mai multe salve de proiectile în largul coastelor de est ale ţării.

Sursa: Mediafax

1865 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.