Agonia şi sfârşitul terifiant al sutelor de mii de animale exportate anual, cu complicitatea autorităţilor române

arsene
Carmen ARSENE – Preşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor

Pe lângă miile de câini din România ce necesită ajutor există sute de mii de animale a căror suferinţă cumplită nu este vizibilă în afara unor investigaţii ce generează mult mai mult efort fizic şi mai ales psihic. Miliardele de animale ucise anual în abatoare, miliardele de animale crescute pentru lapte, carne, blană, în ferme intensive insalubre, sufocante, cu un spaţiu infim ce nu le dă nici măcar posibilitatea de a se întoarce, miliardele de animale marine a căror moarte este lentă şi chinuitoare – toate ar putea fi stopate dacă toţi ar conştientiza că a-ţi baza viaţa pe moartea şi suferinţa unor fiinţe este cel puţin nedemn.

iordaniaÎn România există sute de mii de animale a căror chinuri nu se sfârşesc într-o fermă sau un abator din România, ci au sfârşituri şi mai dramatice. În numele exportului de animale vii, aducător de bani în doar câteva buzunare, timp de 7-8 zile animalele traversează mări, ticsite în vapoare, în drumul lor către Orientul Mijlociu. O parte mor pe timpul transportului din cauza lipsei de apă, hrană, din cauza epuizării şi a sufocării. Cele care ajung încă vii sunt preluate şi “sacrificate” de oameni neinstruiţi, suferind o tortură inimaginabilă, cu ustensile neascuţite, ce necesită multe tăieturi ale gâtului, ori sunt ucise în cuşti rotative.
Răspunsul ANSVSA (Autoritatea Naţională şi pentru Siguranţă Alimentelor) la sesizarea privind situaţia tragică a animalelor pe timpul transportului şi la destinaţie: “Scopul declarat al ANSVSA este de a asigura fără restricţii participarea ţării noastre pe piaţa internaţională la activitatea de comerţ cu animale vii”. Aşa că s-a reuşit “performanţa” ca România să fie şi aici prima! Este ţara care exportă cele mai multe animale vii, intrând pe o piaţă eliberată de alte ţări cu instituţii mai etice ce nu au acceptat măcelărirea animalelor lor!export
Sute de mii de viţei, vaci, miei, oi sunt supuse unor acte de cruzime extremă, cu acordul veterinarilor oficiali din România adică exact cei care ar trebui, conform statutului, atribuţiilor, să monitorizeze respectarea legislaţiei şi nu să înlesnească încălcarea ei. Oficialii români continuă astfel să emită certificate de export pentru animale vii, în ciuda faptului că ştiu foarte bine că exporturile din România se fac cu încălcarea Regulamentului Consiliului European nr.1/2005, care, conform Deciziei Curţii Europene de Justiţie, este aplicabil şi în cazul în care destinaţia animalelor este într-o altă ţară din afara UE.
61806269-jpg Mai mult, în 2013, Guvernul şi Preşedinţia anunţa cu mult aplomb despre înţelegerea “memorabilă şi aducătoare de profit” privind exportul a cca 4 milioane de oi către China şi de reluarea exportului de bovine către această ţară unde, din cauza neexistenţei vreunei norme legislative de protecţie a animalelor, animalele noastre sunt supuse unor chinuri atroce.
Despre ceea ce înseamnă transporturile de animale vii şi practicile şocante la care sunt supuse animalele noastre în alte ţări, s-a difuzat unmaterial pe data de 13 noiembrie, la ora 21:00, la emisiunea ”În Premieră cu Carmen Avram”.

FNPA – Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor va participa la campania organizaţiei ce a efectuat investigaţiile, “Animals International”, ce se va derula în scopul STOPĂRII ACESTOR EXPORTURI DE ANIMALE VII.
 
Campania va fi iniţiată astăzi, 14 noiembrie, şi vă invităm să vă implicaţi. Pe pagina www.facebook.com/AnimalsRomania veţi afla cum vă puteţi implica şi veţi fi informaţi permanent despre campanie. Pentru cei care nu au pagină de facebook, se poate accesa https://www.animalsinternational.org/ unde, după 14 noiembrie, va deveni activă pagina campaniei.
 
Carmen ARSENEPreşedinte Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor

6672 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.