Virus hunters – vânătorii de virusuri

Până în 2020 știam prea puțin despre vânătorii de virusuri / virus hunters. Acum știm mai mult. Ei există și sunt și ei responsabili pentru uciderea a peste 2 milioane de ființe umane în doar ultimele unsprezece (11) luni.

In eseul lui Baker pe care l-am discutat acum o saptamina aflăm informații extrem de interesante și utile pentru aceia dintre noi care nu avem prea multe cunoștințe în virusologie. [Articolul lui Nicholson Baker este Covid-19: The Lab Leak Hypothesis / Covid 19, Ipoteza scurgerii din laborator. A fost publicat pe 4 ianuarie în New York Magazine. [Link:  https://nymag.com/…/coronavirus-lab-escape-theory.html]

Aflăm, de exemplu, că există virus hunters / vânători de virusuri și că virus hunting / vânătoarea de virusuri este o afacere de milioane de dolari. Guvernele lumii alocă fonduri uriașe pentru a depista noi virusuri care se formează în natură, pentru a-i capta (vână), iar apoi pentru a-i decodifica în laboratoare.

Procesul de decodificare este cunoscut cu numele de sequencing. Odată decodificat, virusul este modificat în mod artificial în așa numitele mutații / tulpine / mutations, și făcut mai puternic și letal decât în starea lui naturală. Iar apoi se încearcă producerea de vaccinuri pentru a combate virusul în caz că intră în corpul uman. Aceste practici au existat de zeci de ani, guvernele lumii și OMS spunându-ne că ele sunt profilactice, bine intenționate, și desemnate să prevină epidemii de genul COVID 19 cu care ne confruntăm de mai bine de un an.

Zonele preferate în care se vânează virusuri sunt cele ecuatoriale și tropicale, umede si luxuriante: Tailanda, Malaiezia, Indonezia, Filipine etc. Există competiție între țări și instituții pentru vânarea virușilor naturali. Odată captați, virușii sunt duși în laboratoare, după care se solicită fonduri uriașe de la donatori pentru decodificarea lor, iar apoi pentru a descoperi un vaccin.

Tocmai din acest motiv ni se spune că teroriștii nu vor putea, cel puțin pe moment, crea viruși artificiali, din lipsă de expertiză, laboratoare și fonduri. Dar, întreabă Baker, până când? Nu cumva, reafirmă Baker, coronavirusul extras din excrementele liliecilor din mina de cupru din Mojiang a fost dus la Wuhan unde a fost transformat prin metode artificiale în COVID-19, s-a scurs din laboratoare, iar acum a infectat întreaga lume?

 

Complicitatea Administratiei Obama

 

Ipoteza lui Baker este plauzibilă. Prin finanțarea Administrației Obama, și cu concursul virusologilor americani și chinezi, coronavirusul extras din excrementele liliecilor a fost decodificat / sequenced / s-au făcut mutații, a fost transformat în mod voit într-un virus și mai puternic, urmând ca după aceea să se creeze un vaccin pentru combaterea lui. Numai că de data aceasta planurile de acasă par sa nu se fi potrivit cu cele din târg. Versiunea COVID-19 a coronavirusului a fost creată artificial în laboratoarele de virusologie din Wuhan, cu știința Administrației Obama și a virusologilor occidentali și chinezi. Nimeni, însă, nu anticipa că noul coronavirus va scăpa ori se va scurge cumva din laboratoare, va infecta, în timp de doar un an, 100 de milioane de persoane în toată lumea și că va ucide 2 milioane de oameni.

Scurgeri de acest fel nu sunt noi. Există precedent. Unul din meritele articolului lui Baker este că dă și un scurt istoric al scurgerilor de viruși modificați artificial în diferite țări în ultimii 20 – 30 de ani. Baker menționează „scurgeri” din laboratoarele Uniunii Sovietice, Marii Britanii și ale Chinei în anii 70. Conform datelor oficiale, doar în 2014 au fost raportate „peste 1 000 de incidente in laboratoarele de virusologie din America”.

Incidentele acestea implicau „mislabeling / etichetarea greșită a eprubetelor; „escaped specimens / specimene scăpate” din laborator; „broken flasks / flacoane sparte;” „needle pricks / înțepări cu seringa; „animal bites / mușcături de animale” etc. Articolul discută și situații în care congelatoarele în care au fost ținute specimenele de viruși s-au defectat, specimenele s-au dezghețat, ori pur și simplu erau atât de murdare încât tehnicienii refuzau să le mai deschidă. Aceasta a fost, de fapt, și reputația laboratoarelor din Wuhan: erau printre cele mai „filthy / murdare” din lume.

 

Un risc asumat?

 

Baker ne informeaza deasemenea ca virusologii isi asuma in mod constient riscul posibilitatii scaparii virusilor din laborator. In 2011, de exemplu, un virusolog a creat, in laborator, virusul febrei aviare, anuntind, dupa aceea ca a creat si posibilitatea ca virusul acela sa treaca de la animal la animal iar apoi de la animal la fiinte umane. De ce sa te lauzi cu asta, intreaba Baker?

Expertii in virusologie sunt impartiti privind asumarea unor astfel de riscuri. Unii sunt ingrijorati, pe cind altii, cum sunt bine cunoscutii Anthony Fauci si Francis Collins, spun ca aceste riscuri sunt „worth taking / merita sa fie asumate” pentru ca sunt desemnate sa protejeze oamenii in cazul pandemiilor care izbucnesc in afara laboratoarelor. Ca raspuns, in 2011 un grup de peste 100 de oameni de stiinta au lansat o Scrisoare Deschisa in care atentionau ca asumarea unor astfel de riscuri nu poate fi controlata. In 2014, Administratia Obama a sistat finantarea unor programe similare, dar programul din Wuhan a continuat.

In 2016, un alt grup de oameni de stiinta au atentionat Administratia Obama din nou asupra pericolelor coronavirusului odata scapat din laborator. Printre altele, ei scriau: „increasing the transmissibility of the coronavirus could significantly increase the chance of a global pandemic due to a laboratory accident / intensificarea transmisibilitatii coronavirusului poate creste in mod semnificativ sansele unei pandemii globale cauzate de un accident de laborator”. Se pare ca atentionarea lui 2016 a devenit realitate in toamna lui 2019. Odata scapat din laborator, virusul nu mai poate fi pus inapoi asemenea unui lichid care curge dintr-o sticla al carui capac este deschis din gresala.

 

E Parlamentul European complice?

 

Parlamentul European ne asigura ca ne urmareste binele. Dar, privind informatiile oficial date despre COVID-19, avem motive sa fim suspiciosi. PE subscrie cu pasiune teoriei zoonotice privind originea COVID 19. Teoria „zoonotica” afirma ca virusul chinezesc nu a fost produs in mod intentionat in laborator ci ca s-a produs in mod natural in natura, a intrat in animale, a fost transmis de la animal la animal, iar in timp, in toamna lui 2019 pentru a fi precis, a fost transferat de la animal (pangolin) la fiintele umane, iar apoi transmis pe caile respiratorii de la om la om, infectind peste 100 de milioane de oameni intr-un an.

Teoria Parlamentului European, insa, vine cu un twist / o mica incursiune in lumea modificarilor climaterile. Ideologia climaterica careia ii subscrie PE e noua ideologie ori prisma prin care PE analizeaza si devizeaza toata politica Uniunii Europene.

 

Care sunt dovezile?

 

In decembrie 2020 PE a emis studiul „The link between biodiversity loss and the increasing spread of zootonic diseases / corelatia intre pierderea biodiversitatii si intensificarea raspindirii bolilor zootonice”. [Link: https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/IDAN/2020/658217/IPOL_IDA(2020)658217_EN.pdf] Studiul a fost lansat in mod oficial pe 14 ianuarie in cadrul unei conferinte internationale la care au participat (doar) experti si oameni de stiinta care subscriu teoriei „zoonotice”, inclusiv Dr. Peter Daszak, virusologul din Carolina de Nord care a supravegheat, indirect, experimentele coronaviruslui din laboaratoarele din Wuhan unde a aparut COVID-19.

Una din concluziile studiului este ca COVID-19 are origini zootonice: „the coronavirus disease 2019 (COVID 19) [has] zootonic origins  … In 2020 the Covid 19 pandemic has raised global awareness regarding the risk and dramatic consequences related to the emergence of zootonic diseases … / Coronavirusul COVID-19 are origini zootonice … In 2020 pandemia Covid 19 a adus in prim plan riscul si consecintele dramatice rezultate din epidemiile zootonice …”

In repetate rinduri, studiul atentioneaza privind pierderea biodiversitatii cauzata de „climate change / modificarile climaterice”. Nici o vorba si nici un cuvint nu se sufla privind experiementele stranii, bizare si riscante pe care oamenii de stiiinta le fac in laboratoare. De fapt, cuvintul „laboratory” lipseste cu desavirsire din studiul PE.

E usor de depistat ca versiunea (initiala) a comunistilor chinezi privind originea COVID-19 se potriveste asemenea unei manusi cu versiunea promovata de Parlamentul European. Spunem versiunea initiala, deoarece in ultimele luni China comunista a infectat lumea cu dezinformarea potrivit careia virusul Wuhan a fost produs intentionat de armata americana in laborator si transferat in China. Asta dupa ce Administratia Trump a accentuat ca virusul COVID -19 e un produs intentionat fabricat in laboratoarele din Wuhan care din negligenta ori accident a fost scapat din laboratoare.

 

Sursa: Alianţa Familiilor din România

637 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.