PICCJ IL LUCREAZA PE IOHANNIS – Parchetul General s-a pus in miscare in dosarul in care jurnalistul Marius Albin Marinescu ii acuza de abuz in serviciu si grup infractional organizat pe presedintele Klaus Iohannis, pe ministrul de Interne Marcel Vela si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu, dupa ce in starea de urgenta Justitiarul.ro, site-ul lui Marinescu, a fost inchis abuziv, pe motiv ca ar fi publicat fake news. In realitate, portalul a demascat dictatura politico-medicala

Jurnalistul Marius Albin Marinescu, interzis de guvernul PNL

     Oricat ar parea de neverosimil, Parchetul General chiar s-a pus in miscare intr-un dosar penal pornit de la o plangere impotriva presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce regimul acestuia a practicat cenzura pe fata, fara nicio rusine, in ciuda faptului ca o asemenea masura este interzisa explicit de catre Constitutia Romaniei. Miercuri, 2 decembrie 2020, procuroarele PICCJ Gabriela Zlata si Adriana Denisa Cristodor (sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica) l-au informat pe avocatul Dan Chitic (foto 3) – aparatorul jurnalistului Marius Albin Marinescu , cel care a depus la Parchetul General plangerea impotriva lui Klaus Iohannis – ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem in data de 19 octombrie 2020. Ne referim la binecunoscutul scandal din starea de urgenta, cand Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inchis abuziv site-ul Justitiarul.ro – al lui Marius Albin Marinescu – pe motiv ca portalul ar fi publicat fake news. In realitate, dupa cum Lumea Justitiei a scris la momentul respectiv, Justitiarul.ro demasca dictatura politico-medicala instaurata in Romania si in alte tari sub pretextul pandemiei de coronavirus.

Abuz in serviciu si grup infractional organizat

     Amintim ca Albin Marinescu nu a stat cu mainile-n san, ci la 31 iulie 2020 i-a dat pe mana Parchetului General atat pe Iohannis, cat si pe Sorin Grindeanu (presedintele ANCOM, adica fix institutia care a inchis efectiv Justitiarul.ro), precum si pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (cel care a cerut inchiderea site-ului) si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu (cel care a propus marsavia). Alte trei persoane vizate de plangerea penala sunt Sorina Cosbuc, Iulian Dragoi si Adrian Cuturescu, despre care presa a scris ca faceau parte din GCS in acea perioada.

 

     Fara sa reluam intreaga istorie (gasiti la final linkurile catre toate episoadele serialului), mentionam ca plangerea depusa de Albin Marinescu la PICCJ vizeaza fapte de abuz in serviciu si grup infractional organizat, cu aplicarea circumstantei agravante privind savarsirea faptelor in starea de urgenta – art. 77 lit. g Cod penal. In esenta, Marinescu ii acuza pe cei sapte oficiali ca prin inchiderea site-ului Justitiarul.ro au incalcat grav Constitutia, care la articolul 30 interzice explicit atat cenzura de orice fel, cat si suprimarea oricarei publicatii. De asemenea, ziaristul sublinia ca nici decretul presedintelui Klaus Iohannis privind instaurarea starii de urgenta, nici celelalte acte normative adoptate in aceeasi perioada nu prevedeau inchiderea unei publicatii, ci doar eliminarea acelor articole considerate stiri false („fake news”). Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o asemenea realitate – care ingradea libertatea de expresie – era reglementata prin acte infralegale, iar nu printr-o lege, dupa cum tot Constitutia dicteaza.

Prezentam principalul pasaj din adresa prin care PICCJ il anunta pe avocatul Chitic de stadiul dosaru

lui nr. 122/P/2020 (vezi facsimil):

In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala care reglementeaza dreptul persoanei vatamate de a fi informata cu privire la drepturile sale, referitor la situatia dosarului nostru cu numarul de mai sus va facem cunoscute urmatoarele:

1) Plangerea formulata de dvs. la data de 31.07.2020 impotriva Presedintelui Romaniei, Klaus Werner lohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, presedintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu s.a., a fost inregistrata in evidenta cauzelor penale a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica sub nr. 122/P/2020; dosarul se afla in lucru la procuror.

2) In temeiul art. 305 din Codul de procedura penala, la data de 19.10.2020 in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile prev. de art. 297 alin. 1 cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal si art. 367 din Codul penal cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal; incadrarea juridica a fost stabilita pe baza aspectelor descrise de dvs. in plangere.

                          Cititi aici toate episoadele serialului:

– „COSMARUL LUI IOHANNIS, REDUS LA TACERE”;

– „AVOCATUL POPORULUI SOMEAZA APARATUL DE CENZURA”;

– „COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT”;

– „LI S-A FACUT FRICA”;

– „JUSTITIARUL.RO A FOST INCHIS DIN NOU”;

– „COSMARUL LUI IOHANNIS VREA CAPUL PRESEDINTELUI”.

395 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.