Comitetul de Reorganizare al UDTTMR organizeaza masa de Iftar

Comitetul de Reorganizare a Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (CRUDTTMR) va organiza, miercuri, 6 iunie, incepand cu orele 20.30, la masa traditionala de Iftar la Medgidia. Evenimentul se va desfasura in piata “Decebal” din centrul orasului.

Ca si in anii anteriori, la eveniment vor participa membri ai comunitatii musulmane, oficialitati, reprezentanti ai municipalitatii, personalitati dobrogene ale culturii tatare si turce.

Pentru a nu intrerupe traditia mesei de Iftar, eforturile si costurile organizarii acestui eveniment sunt continuate prin sponsorizarile, devotamentul si voluntariatul membrilor comunitatii in mai multe localitati din judet printre care: Medgidia, Castelu, Valea Seaca, Techirghiol, Agigea, Eforie, Mangalia, Lumina sau Constanta. Programul actiunilor viitoare ale CRUDTTMR* pot fi urmarite in pagina de facebook a organizatiei, https://www.facebook.com/comitet.reorganizare/.

Masa de Iftar se desfasoara, dupa apusul soarelui, in fiecare zi din postul Ramazan (care in acest an dureaza intre 16 mai si 15 iunie). Pana la asfintit, musulmanii nu au voie sa consume apa sau mancare.

Comitetul de Reorganizare a UDTTMR s-a format in urma deciziei membrilor fondatori ai UDTTMR de a acoperi vidul de autoritate morala, reprezentativa și executiva, format in cadrul Uniunii prin decizia definitiva a Tribunalului Constanța de ”Anulare a Hotararilor din cadrul Congresului UDTTMR din ianuarie 2016”. In contextul in care mandatul Consiliului Reprezentativ ales în 2012 a expirat, membrii fondatori au decis să desemneze (conf.art. 210 din Noul Cod Civil) un nou comitet care să preia responsabilitatile comunitatii conform sentintelor judecatoresti definitive (dosar nr.15767/212/2017 si 16342/212/2017).

2254 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.