Decimarea populației, ruinarea țării: fapte și date pentru cine poate citi mai mult de trei rânduri

George RONCEA – editorialist

Stăm mai rău decât după războiul mondial, fie și dacă examinăm radiografia dezastrului demografic – iar consecințele sunt teribile la nivelul securității naționale și existenței noastre ca neam, că țară practic nu mai avem, e o ruină.
În România, în 1930 se năşteau 482.000 copii. În 1946, 391.000 de români, atenție, în pofida teribilului dezastru al războiului mondial. Media anuală a naşterilor a rămas în jur de 400.000 până în 1962, când a coborât la 300.000.
Apoi, în 1967 şi 1968 a urcat la peste 520.000. Pentru comparaţie, anul trecut au venit pe lume mai puţin de 200.000 de romani. Anul acesta, În primele 7 luni s-au născut puţin peste 104.000 de copii, cu 7500 mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport recent al Institutul Naţional de Statistică (INS).
În primele 7 luni din 2016, numărul decedaţilor îl depăşea cu 38.000 pe cel al nou-născuţilor, în acest an diferenţa dintre cei veniţi pe lume şi cei care au plecat dintre noi a urcat la 50.000.
Îmbătrânirea populaţiei reduce şi ritmul de creştere economică iar serviciile de sănătate vor fi suprasaturate de fenomenul de îmbătrânire a populaţie, deoarece în mod fatal persoanele vârstnice sunt mai vulnerabile faţă de bolile cronice, situație ce va antrena costuri medicale sporite.
Presiunea masei de pensionari asupra plătitorilor activi ai pensiilor, salariații, a crescut constant. De la 315 pensionari la 1000 salariați în 1990, s-a ajuns la 1.125 pensionari la 1000 salariați în anul 2010.
Comparând datele oferite de ultimele trei recensăminte ale populației României, rezultă că în anul 1992 populația României a fost de 22.810.035 locuitori. Faţă de anul 1992, în 2011 populația a scăzut cu aproximativ 2,7 milioane de persoane. Cele 9 milioane avorturi au văduvit populația României de sporul ce l-ar fi avut în mod normal.
Jefuirea avutului național și sărăcirea populației au fost principalele cauze ale avorturilor, tinerii neavând posibilitatea de a-și întemeia o familie, aceștia alegând migrația – peste 5 milioane de români au plecat” afară” care încotro. Lehamitea de România și hoție generalizată, care le fură bătrânilor pensiile și tinerilor viitorul duce la exod. După Siria, care este prinsă într-un teribil război, România urmează în topul mondial al fenomenului ”migrației”, deși, aparent la noi nu ar fi război.
Ei bine este, unul pe tăcute.
Părți din România arată ca în Siria, după bombardamente, ruine industriale părăsite, orașe depopulate, mizerie și dezastru. Tinerii de azi se duc aiurea, pentru a-şi face un rost – o statistică recentă se referea la 46 % dintre tineri care vor să plece. Şi care chiar pleacă.
Fenomenul de părăsire a țării, în principal de către populația tânără și adultă, este încă un factor care a condus la accelerarea procesului de îmbătrânire demografică în România. Scăderea puterii de cumpărare a generat o situație dramatică, tot mulți vârstnici neputându-şi asigura din pensie acoperirea cheltuielilor minime cotidiene legate de alimentație, întreținerea locuinței și a medicamentelor, aceștia ajungând în stradă sau la cheremul Clanurilor țigănești care le-au luat casele cu forța, cu complicitatea primarilor coruți ce le-au oferit datele din evidențele sociale ale primăriilor, vezi cazul Timișoara, dar și la București, sectoarele 1, 4, și 5, unde au avut loc niște arestări acum câțiva ani și după aceea tăcere.
Un număr de aproximativ 3000 securiști au înhățat, vândut și distrus munca a trei generații de români, ce au mai fost furați încă odată, înainte, și de către ruși și comuniștii aduși de Moscova. S-a risipit cam tot ceea ce a însemnat un sistem de valori, coeziune socială şi normalitate tradiţională. Toate acestea, plus desfigurarea identitară a României şi nimicirea tuturor resurselor sale de patrimoniu.
După 1989 Moscova a revenit în forță în România, ocupată practic, și a urmat destructurarea completă a economiei și avutului țării, cu complicitatea securiștilor pomeniți și a structurii KGB și GRU instalată în fruntea statului de la Ilici și Vasile Ionel în jos via Nicolae Militaru.
Resursele esențiale ale țării, subsolul, pădurile, pământul, plus administrarea gazelor, apei, curentului, și alimentația – au fost predate străinilor de guvernele trădătoare succedate din 89 încoace. Baza industrială a fost tocată și dusă în Transnistria, la topitoria de la Râbnița, de către țiganii securiștilor, imediat ce Petre Roman a lansat semnalul public, pentru cine își mai aduce aminte, cu industria la fier vechi…
Petre Roman, doar în primul său an, în 1990, a guvernat exclusiv cu HG-uri clasificate, iar și astăzi peste 30 % dintre deciziile primului Cabinet Petre Roman sunt secrete. Conform datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost „ascunse”.
Secretizarea a tot continuat, groparii țării și-au ascuns bine urmele: Petre Roman (premier 1990-1991) – Chiar prima decizie a Guvernului României de după Revoluție este o H.G. care nu a fost publicată nici astazi. Numărul HG-urilor clasificate, în perioada 1990-1992 a fost de 604; in 1990 au fost 479 H.G. secrete; in 1991 avem 95 H.G. secrete; in 1992 sunt 30 H.G.secrete.
Pe timpul Guvernării Nicolae Văcăroiu (premier 1992-1996) s-au aprobat 70 de legi secrete si 434 de H.G.-uri clasificate, pe timpul Guvernării Adrian Năstase (premier 2000-2004) au fost elaborate 97 de legi secrete și 412 H.G.-uri secrete, iar timpul copiluțului său, Victor Ponta (premier 2012-2015), au fost emise 340 H.G.-uri secrete.
Au rămas secrete nu doar aceste legi și HG-uri ci și modul de funcționare a FPS-ul, instituția cheie a destructurării Patrimoniului statului, condus de Emil Dima, deputat PSD până recent, care sub atenta diriguire a lui Ion Iliescu, a decapitalizat tot patrimoniul industrial, În perioada 1990-1996, operă continuată de Convenția Democrată a lui Umil Constantinescu.
Domeniul zootehnic a fost nimicit, din cel mai mare exportator de carne şi produse din carne din Estul Europei, România a devenit cel mai mare importator de asemenea produse.
Piscicultura a fost distrusă, odată cu Flota, România, era până în 1988, pe primele locuri în Europa la pescuit oceanic, aveam nave cum nici Marea Britanie nu avea, nave-fabrici de procesare a peștelui. Astăzi, România nu mai are flotă oceanică de pescuit, iar producţia internă este cu mult sub jumătatea celei obţinute înainte de 1989.
Fărâmiţarea terenului, impusă de Ion Iliescu şi Silviu Brucan, a constituit principala cauză a prăbuşirii agriculturii și zootehniei – blestemata iniţiativa FSN a Legii privind fondul funciar, Legea nr.18, poate cea mai nenorocită lege a României, inspirată direct de Silviu Brucan și susținută de aghiotantul lui, Petre Roman.
Tot prin Legea nr. 18 – a lui Brucan, și Legea nr. 1/2000 s-a ajuns să avem jumătate din suprafaţa silvică a României defrişată.

Din păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră însumând aproape 7 milioane de hectare, s-au tăiat 52 %, via Omar Hayssam, Verestroy Attila plus austriacul medaliat de Ion Iliescu. Sistemul de irigații a fost devastat – până în 1989, România avea o suprafaţă amenajată pentru irigaţii de peste 3 milioane de hectare şi tot 3 milioane de hectare erau amenajate pentru desecări, iar pe 2,2 milioane de hectare se executau lucrări de combatere a eroziunii solului. Astăzi, nu se irigă decât 300.000-400.000 de hectare.
.
Din cele aproape 14,8 milioane de hectare de teren agricol, 9.358.130 de hectare reprezintă suprafaţa arabilă a ţării şi aproape 65% din suprafaţa arabilă se încadrează în zona I şi în zona a II-a de fertilitate – milioane de hectare de teren arabil de calitate excepţională la nivel european, din care mai bine de jumătate a ajuns pârloagă sau a fost fărâmițat în aşa hal, încât este de nefolosit. Pământul românesc este acum principala ţintă a străinilor, suprafeţe enorme fiind transferate, cu rapididate, în mâinile celor de „Afară”, via Acordul de aderare UE „negociat“ în anul 2004, în timpul mandatului premierului Adrian Năstase, proprietar a vreo 4000 de hectare și cu o avere de vreo 2 miliarde de euro, pusă bine.
.
Desăvârșirea nimicirii agriculturii s-a făcut via Programul ASAL, acceptat de toate guvernele de după 1989, un plan de distrugere a tuturor componentelor şi pârghiilor agriculturii – întreaga bază de producţie şi prelucrare a agriculturii fiind dezorganizată şi apoi distrusă.
Șeful echipei de negociatori din partea românească, prin intermediul căreia s-a negociat cu Banca Mondială programul ASAL, a fost Traian Băsescu, iar dispoziţiile de destructurare conexe Acordului au fost ordonate de Mugur Isărescu. Tot Mugur Isărescu, general SIE, a mai avut un rol major – respectiv devalorizarea masivă a monedei naționale și împrastierea la o rata derizorie a tuturor creanțelor României (Egipt, Irak, Sudan, Libia etc), pas susținut și de prim-ministrul Theodor Stolojan, răsplătit ulterior cu un post la Banca Mondială, de unde ne vine tot binele.
.
Prin falimentarea controlată a băncilor Dacia Felix, Credit Bank, Columna, Bancorex, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor – plus celebrele scheme piramidale, administrate tot de securiști – Caritas, Gerald, FNI, SAFI, SOV Invest etc s-au jefuit românii de banii lichizi – banii cetăţenilor s-au evaporat şi apoi au sublimat în buzunarele Cartelului securistic. 
.
Totul cu complicitatea Băncii ”naționale”, condusă de aceleași cadre Secu, cu Isărescu la vârf. Alături de Isărescu și Băsescu și Valeriu Stoica au lucrat cu vârf și îndesat la distrugerea sistemului bancar românesc – cu aportul major al unui anume Ariel Shalev, prăduitor din Israel, cu antene moscovite. Banii a milioane de români au fost vărsați în conturile mafiei securistice, cu vârfuri la vedere de teapa unor Vîntu, Ion Nicolae, Voiculescu etc
.
Banca așa zis Națională, condusă de abjectul cadru SIE, general locotent cel puțin, face parte din mecanismul de îndatorare și nimicire a populației, împovărată de venituri tot mai mici și de costuri tot mai mari, plus datoare pe veci datorită creditelor garantate cu locuința, cel mai adesea, nu degeaba capcana pieței imobiliare funcționează atât de fără greș, chiar pe recesiune. Piață imobiliară controlată aproape total tot de străini – numai un singur rus, Anatoli Ciubais, fost vicepremier în vremea lui Elțîn deține 14 la sută din piața din București, în rest avem evreii, tot de limbă rusă la bază, mulți dintre ei cadre ale serviciilor, ca celebrii frați Offer, nu doar în București ci și la Brașov de exemplu unde o singură familie deține cam jumate din oraș.
.
Principalele repere ale industriei petroliere, Petrom şi Rompetrol, au ajuns pe mâinile rușilor, via Adrian Năstase, Patriciu, Isărescu şi restul clasei politice. Iar datoriile Rompetrol au fost șterse cu buretele chiar de Victor Ponta. Tot rușii au primit și repere strategice, nimicite complet, vezi Slatina, COS Târgoviște, ce trimitea oțeluri speciale inclusiv în Germania…
În ultimii 20 de ani, pagubele înregistrate de România, din cauza distrugerii fondurilor fixe (uzine, fabrici, flotă, bănci, staţiuni turistice, IAS-uri, sisteme de irigaţii etc.) şi a prăbuşirii producţiei au depăşit 400 de miliarde de euro.
.
La care se adaugă şi pagubele produse de jaf şi corupţie – s-au scos din România, conform evaluării oficiale a BNR, peste 500 de miliarde de euro.
Marele Jaf Naţional, care a debutat sub patronajul lui Iliescu şi Roman a continuat neîncetat, vreme de peste două decenii, sub toate guvernările care s-au succedat.
Doar 8 % din economie mai aparține statului român restul este controlat de capitalul străin. Românii sunt pe moarte sau fug din țară, care încotro.
.
Noii coloniști au cale liberă să vină…

4175 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.