Învăţături Bardo şi metodele Phowa de transfer al conştiinţei – Bucureşti 12-17 septembrie 2017

Maestrul Shar Khentrul Jamphel Lodro revine in Romania pentru o serie de invataturi despre cele 6 Bardo si metodele Phowa de transfer al constiintei, in pretioasa cale Kalachakra, in perioada 12-17 septembrie 2017.

EVENIMENTUL VA FI TRADUS IN LIMBA ROMANA.Prezentare pe scurt:

Invataturile budiste vorbesc despre sase perioade de tranzitie in ciclul vietii, cunoscute ca cele Sase Bardo. Cuvantul Bardo se traduce ca fiind intervalul dintre doua stari: in limba tibetana, Bar inseamna ‘interval’, iar Do inseamna ‘doi’. In mod uzual, Bardo se refera la starea de dupa moarte, intre momentul mortii si inainte de renasterea intr-o alta forma. In sens general, Bardo descrie continua dizolvare si evolutie a fiecarui moment al experientei, intervalul dintre aparitia si disparitia unui gand si aparitia urmatorului.

In traditia tibetana sunt descrise sase intervale specifice ce acopera intregul ciclu al vietii si starile cuprinse in el. Astfel sunt descrise sase stari bardo, cate una pentru fiecare ciclu:

  • Bardo-ul starii naturale de veghe
  • Bardo-ul visului
  • Bardo-ul meditatiei
  • Bardo-ul mortii
  • Bardo-ul Dharmata
  • Bardo-ul devenirii

Practica Powa reprezinta transferul constiintei in momentul mortii, cel care aplica aceste tehnici reusind, in functie de nivelul sau spiritual, sa transceada Samsara si renasterile karmice ulterioare.

Maestrul tibetan Khentrul Rinpoche va explica fiecare din aceste etape din perspectiva practicii Kalachakra, oferind ghidare in intelegerea pretioasei nasteri ca fiinta umana si explicatii despre practicile Bardo si Phowa urmate din vremuri stravechi de practicantii devotati ai budismului tibetan, pentru eliberarea din ciclul nesfarsit al Samsarei si atingerea iluminarii.

Locatie: Bucuresti, Hotel Siqua http://hotelsiqua.ro/acasa/
Program:

  • 12-15 sept: orele 19:00-21:00
  • 16-17 sept: orele 10:00-18:00

16-17 septembrie: Rinpoche va acorda imputernicirea Vajravega si a celor 64 insotitori, pentru suport in practica noastra. Vor avea acces la aceasta imputernicire doar cei care au deja creata conexiunea cu Rinpoche ca maestru Vajra prin imputernicirile Kalachakra de anul trecut.

Organizator: Asociatia Pundarika Lotusul Alb
Costuri:
Participarea se face pe baza de donatie. Donatia sugerata este de 350 lei pentru intreaga perioada sau de 250 lei pentru week-end-ul 16-17 sept. pentru validarea inscrierii este necesara achitarea unui avans care, din considerente organizatorice, este nereturnabil.
Înscrieri și info suplimentare:
Pentru inscriere si detalii puteti accesa pagina formularului google corespunzator:

https://goo.gl/forms/Icv8iRnmvg7f2akS2

Organizator:

ASOCIATIA PUNDARIKA LOTUSUL ALB

Str Zmeica nr 12 sector 4

Bucharest 041107

Romania

3807 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.