Militarii ies din garnizoane pentru deblocarea drumurilor

Ministerul Apărării Naționale a acționat, în perioada 6-9 ianuarie, pentru ajutarea populației și înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă, în județele Constanța și Brăila, cu circa 200 de militari și 48 de mijloace tehnice de mare putere – autocamioane 6×6, autotrailere, autofreze şi şenilate, din unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.

Ultimele două intervenții, desfășurate în sprijinul echipelor ENEL în vederea restabilirii conexiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a localităţilor rămase fără curent, au fost încheiate în această dimineață în zona localității Viroaga și pe ruta de comunicații Fetești – Cernavodă – Rașova – Ioan Corvin – Băneasa, din județul Constanța.

M.Ap.N. a avut în permanență forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, și la solicitarea autorităților locale, constând în peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române, forțe care puteau fi suplimentate în caz de nevoie. În funcție de evoluția vremii, aceste forțe vor putea fi puse la dispoziția autorităților și în perioada următoare.

Intervențiile militarilor noștri în zonele afectate de zăpadă

În acest weekend, militarii din Batalionul 72 Geniu din cadrul Brigăzii 10 Mecanizate au acționat în zonele grav afectate de viscol și căderile masive de zăpadă din județul Constanța.

M.Ap.N. rămâne pregătit să intervină, la solicitarea autorităților competente de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare.

1689 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.