Codruț Burdujan: grupul naționalist format din activiști civici și jurnaliști se retrag din PND Constanța

codrut1Jurnalistul Codruț Burdujan, secretar general regional și vice-președinte național pe Relația cu Basarabia din  Partidului Național Democrat( PND) împreună cu grupul naționalist format din activiști civici se retrag din Organizația Județeană a formațiunii politice. Comunicatul oficial urmează a fi difuzat săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe facebook:

„Imi cer scuze pentru intarzierea comunicatului de presa privitor la retragerea mea si a grupului de activisti civici din Organizatia Judeteana a PND Constanta. Efortul organizarii, pe plan local, a marsului unionist care se va desfasura sambata la Bucuresti mi-a ocupat tot timpul.
Decizia retragerii grupului nationalistilor constanteni din PND este luata, cererea de demisie fiind facuta publica prin aceste postari. Din acest moment nu voi mai discuta in nicio calitate de membru al unei formatiuni politice. Comunicatul nostru il aman pe parcursul saptamanii viitoare.
Rolul nostru intr-un partid politic s-a incheiat, suntem mult mai utili crezului si obiectivelor noastre in presa sau actiuni civice.
Salutam proba de maturitate si incredere pe care a dat-o PNL – un partid cu o faima proasta in privinta respectarii angajamentelor si intelegerilor politice – prin protocolul cu PND, un partid mic dar curatat de securisti si penali.
Exista, in context, chiar posibilitatea unui inceput de dialog si cu anumiti liberalii de la malul marii – pe care i-am privit mereu doar ca adversari -, insa, in ceea ce ne priveste, nu ca politicieni inregimentati unui protocol care ne conditioneaza, ci exact ca si in cazul altor lideri de organizatii politice ( Dumitru Badragan – PRU, Claudiu-Iorga Palaz – PMP, Sunay Omer – PND, Adrian Țapliuc – PNTCD, Matei Nicolae – PSD – Navodari, Mariana Gaju – PSD Cumpana, de exemplu) cu care avem o relatie constructiva incadrata STRICT pe numeroase proiecte, actiuni si obiective de interes local sau national.
Chestiunile politice trebuie sa ramana subordonate doar romanismului, iar noi, „nebunii” de la proteste si manifestatii, vom ramane fideli crezului nostru pe care il vom proba nu doar pe pancarte si sloganuri cat mai ales prin fapte concrete. 12188248_1056826787690893_2145862933252645137_o
Demersul nostru a fost sincer, a implicat sacrificii si greutati. Avem satisfactia misiunii indeplinite ca am reusit schimbarea coordonatelor si temele de discutie din campania electorala (in ciuda cenzurii ordonate in presa aservita sau a suvoiului de calomnii, atacuri sub diverse forme si minciuni lansat impotriva noastra!) spre interesele romanului platitor de taxe si impozite aberante: proiecte pentru combaterea somajului, sustinerea luptei anticoruptie, protejarea bugetului familiei, sprijin concret pentru tinerii care vor sa-si intemeieze o familie, eliminarea parazitilor sociali din capusarea ajutoarelor sociale care mascheaza masina de vot a unor partide penale, scaderea pretului la utilitati, atragerea de investitii care sa stopeze scaderea nivelului de trai si implicit depopularea judetului, depolitizarea institutiilor si auditarea modului cum s-a furat banul public, protejarea si dezvoltarea unui turism civilizat si profitabil, protejarea animalelor, parcurilor si plajelor, promovarea valorilor culturale si identitare locale, etc. Ne-am facut datoria, am criticat dar am si actionat, am intrebat dar am gasit si solutii! Am dar un exemplu de iesire din starea vegetativa si fatalismul de taraba in care se scalda majoritatea nemultumitilor. Incurajam categoric implicarea activa a romanilor de buna credinta in partide, cat timp noi vom sta spectatori ii vom mandata pe hoti sa ne guverneze. Dar lupta politica trebuie sa se incadreze strict in obiectivele urmarite, o candidatura nu este un privilegiu ci o imensa responsabilitate si sacrificiu pentru Neam si sufletele din jurul nostru.14570300_1337445626288433_8680650026981633121_n
Grupul nostru nu si-a propus sa fie unul politic a devenit ca atare intr-un context care se cerea si aceasta lupta.
Le dorim tuturor romanilor de buna credinta succes in alegeri, indiferent de apartenenta politica, si sa nu uite nicio clipa ca deasupra noastra stau doar Dumnezeu si Neamul Romanesc. Dreapta la inima!”

Salvează

4672 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.