Weekend la teatru: „Deşteptarea Primăverii“ (Frank Wedekind), cu trupa AICI!

     Iubitorii teatrului de la malul mării sunt aşteptaţi la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Elpis” astăzi, 8 aprilie, şi sâmbătă, de la ora 19.00, pentru un spectacol adresat, de această dată, unui public trecut de 14 ani: membrii talentatei trupe constănţene AICI, vor urca pe scenă pentru o nouă reprezentaţie cu titlul „Deşteptarea Primăverii“, adaptare după piesa lui Frank Wedekind. Regia îi aparţine lui Tiberiu Roşu iar coregrafia, Getei Ravdan Huncanu.12801588_751042968329708_2937772390984064573_n

     „Deşteptarea primăverii” este o tragedie scrisă la sfârşitul secolului al XIX-lea dar dureros de actuală şi tratează lipsa de comunicare între generaţii care face victime. Este o scenă cu şi despre adolescenţi: personajele din piesă, aflate la vârsta la care abia îşi descoperă sexualitatea, cad victime propriei inocenţe din cauza “maturilor” afectaţi de prejudecăţi. O tânără rămâne însărcinată crezând că pe copii îi aduce barza, aşa cum ştia de la mama ei, şi, în final, sfârşeşte în urma unui avort nereuşit, un băiat se sinucide pentru că a rămas repetent iar un altul îşi ucide prietenul alături de care deviase în homosexualitate. Piesa prezintă, prin talentul şi dăruirea membrilor Asociaţiei Artistice Teen Talent, dramele unor tineri care nu se pot integra într-o societate închisă şi plină de tabu-uri.

     Regizorul Tiberiu Roşu a ales o distribuţie care electrizează publicul prin energie, talent şi forţa trăirilor formată din actori adolescenţi constănţeni precum Anthony Deaibes, Răzvan Mîndruţă, Ioana Emilia Luculescu, Andrei Giurgea, Bogdan Malotea, Radu Tapusa, Adrian Carmangiu, Tiberius Zavelea, Irina Bogdan, Elena Manole, Andreea Gherasim, Theodora Pintilie şi, nu în ultimul rând, Diana Nedelcu. „Deşteptarea primăverii” a mai fost pusă în scenă în România, printre regizorii care au mai montat textul lui Wedekind numărându-se nume de referinţă precum Liviu Ciulei.

      Frank Wedekind (1864–1918), a fost contemporan cu Sigmund Freud. A fost afacerist şi jurnalist înainte de a deveni actor de cabaret, dramaturg şi producător; s-a afirmat pentru tragediile sale neconvenţionale, precursoare ale teatrului absurd. A mai scris „Lulu”, „Cutia Pandorei”, „Spiritul pământului” „Maestrul cântăreţ”, „Marchizul von Keith”, „Hidalla” sau „Karl Hetmann, uriaşul pitic”.

Preţul biletelor este 10 lei şi pot fi achiziţionate la numerele de telefon 0721928117 sau 0751226282. Ataşăm un trailer al piesei:

Sorry, there are no polls available at the moment.

5739 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.