Cercetarea românească,… de aur!

Recunoasterea valorii si competitivitatii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Pentru Inginerie Electronică (INCDIE ICPE-CA) in cercetarea nationala si internationala a reiesit, si de aceasta data, prin obtinerea a 7 diplome de excelenta si medalii de aur cu mentiune speciala si a 3 premii speciale in cadrul celei de a XIV-a editii a Salonului International al Cercetarii, Inovarii şi Inventicii PRO INVENT, ce s-a desfasurat in perioada 23-25 martie 2016 la Cluj-Napoca.

  • Brevetul „Hartie securizata cu detectare si validare electronica” a obtinut: Premiu Special – Marele Premiu al Universitatii Tehnice a Moldovei,  Premiu Special – Diploma pentru rezultate remarcabile in activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare  si valorificare in practica – Centrul National de Sanatate Publica Chisinau, Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  • Brevetul Procedeu de obtinere a unui compozit de tip carbon-carbon a obtinut: Premiu Special – Asociatia Romana de Tehnologii neconventionale, Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  • Brevetul Vana cu falci a obtinut: Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  • Brevetul Material compozit pentru supercapacitori a obtinut: Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  • Brevetul Senzor de concentratie CO2 cu element sensibil cu polimer supramolecular organo-siloxanic a obtinut: Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  •           Brevetul Aliaj de staniu pentru acoperiri anticorozive si procedeu de obtinere a acestuia a obtinut: Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.
  •           Brevetul Transformator cu agent de racire nanofluid magnetic a obtinut: Diploma de Excelenta si Medalia de Aur cu Mentiune Speciala.

ICPE-CA, prin cercetarile demarate, este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.

 

1897 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.