A Special Bluejazz Night la Constanţa

   Constănţeanii iubitori de jazz si blues se pot delecta, sâmbată, 26 martie, de la ora la ora 21.00, de o seară specială, în clubul AMETHYST (Millenium Business Center), alături de cea mai apreciată chitaristă a genului din ţară, Roxana STROE, cunoscutul percuţionist Corneliu STROE şi de alţi doi invitaţi speciali din „prima ligă a jazz-ului românesc: Raluca STOICA (voce) şi Cătălin RĂZVAN (bass).

Cu o activitate muzicală impresionantă, de peste 30 de ani, palmaresul lui Corneliu Stroe cuprinde numeroase colaborări, în calitate de percuţionist, cu muzicieni de jazz şi blues români şi străini precum Johnny Răducanu, A. G. Weinberger, Hanno Hoefer, Garbis Dedeian, Mike Godoroja, Cătălin Rotaru, Alexandru Andrieş, Marian Cucu, Anatoly Vapirov-Bulgaria, Ettiene Brunet Franţa, Reinhartd Hammersmith şi Martin Verborg-Germania sau Jurg Solohturnmann din Elveţia, dar şi cu muzicieni care îmbrăţişează alte stiluri: Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, Mircea Baniciu, Gheorghe Zamfir, Vasile Seicaru, Mircea Vintilă, Dumitru Fărcaşu, Stelu Enache şi cu grupurile Pasărea Colibri, Direcţia 5, Nightloosers sau Foxy Lady Band. Discografia sa cuprinde şi câte două albume editate în Anglia şi Franţa, câte unul în Elveţia şi Germania, precum şi trei în România. Corneliu Stroe s-a remarcat şi prin numeroasele colaborări şi participări la cele mai prestigioase festivaluri de jazz din Franţa, Germania, Serbia, Elveţia, Marea Britanie, Portugalia, Spania şi Bulgaria.

   Roxana Stroe este fiica cunoscutului baterist constantean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowma, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei de muzica pop Nicola, Balcanamera Band, (formatia tatalui sau, Corneliu Stroe, cu care a participat la numeroase festivaluri de jazz si cu care in 2012 a concertat in Spania in orasele Alicante si Villena sub egida Institutului Cultural Roman). Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band.

   Raluca Stoica este pasionată de jazz, teatru muzical şi dans. A studiat jazz cu Mircea Tiberian, alături de care îşi face debutul în acest gen în anul 2005. Experienta sa include concerte şi festivaluri de jazz – alături de muzicieni ca Mircea Tiberian, Anca Parghel, Alex Man, Cătălin Milea, Răzvan Cojanu, Wayne Brown (Londra) – şi apariţii la diferite emisiuni TV, printre care: „Garantat 100%”, „Teo Show”. În 2008 și 2011 este solista turneului european “PROMS Jazz&Classic”, organizat de EuropaFest cu muzicieni din Europa. În domeniul teatrului muzical, repertoriul său include musical-uri precum: „Café Paradiso” (2000), „Now or Never” (2001), „Broadway Showcase” (2004), „Jazzy Tarot” (2007-09), „Rocky Horror Show” (2008), „Ştii ce-am făcut în America?” (2013prezent),ş.a. Din 2009, colaborează cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, având roluri în musicalurile „Romeo și Julieta” (regia: Miklós Gábor Kerényi) și „Fantoma de la Operă” de A. L. Webber (regia Stephen Barlow).
Din octombrie 2014 este vocalista trupei de jazz français “Hot Club de Bucarest”.

   Cătălin Răzvan este un cunoscut basist şi contrabasist de jazz, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, colaborator al celor mai prestigioşi muzicieni din jazz-ul românesc, Johnny Raducanu, Marius Popp, Garbis Dedeian, Petrica Andrei, Emil Bazga, Tudy Zaharescu, Alex Man, Catalin Milea, şi alţii.

Preţul unui bilet este 25 lei. Rezervările se pot face la telefon 0241 487317 sau la recepţia hotelului Millenium.

Sorry, there are no polls available at the moment.

2178 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.