SCANDAL NAŢIONAL PROVOCAT DE CHIŢAC ŞI PNL! SOLIDARITATE CU PUNGEŞTI! (1)

   În cursul acestei săptămâni, în cotidianul local www.ReplicaOnline.ro, candidatul Partidului Naţional Liberal(PNL) la primăria Constanţa, Vergil Chiţac, anunţa „numele persoanelor din societatea civilă care i se alătură în Consiliul Executiv al organizaţiei de partid pe care o conduce”. Conform publicaţiei amintite, Adelina Tonceanfost reprezentant al controversatei companii Chevron1958090_580306008743059_1071349691_n – a fost invitată să se alăture echipei de campanie, fiind prezentată de PNL „din postura de reprezentant al societăţii civile, şi pentru „colaborare în plan politic”, fiind posibil să fie nominalizată în lista de candidaţi ai PNL la…Consiliul Local Municipal Constanţa! Decizia liderului liberal Vergil Chiţac a provocat o adevărată explozie de indignare în rândul activiştilor ecologişti din ţară şi străinătate!chitz2

    Ataşăm unul dintre comunicatele de presă prin care „activistul civic” Adelina Toncean apărea în comunicatele11119715_703551013104797_3902626520601198812_o Chevron în urmă cu doi ani: „Ca urmare a deciziilor autorităților de mediu din Constanța și Vaslui cu privire la derularea proiectului Chevron în România, SC Chevron Romania Exploration Production SRL, prin Adelina Toncean (Policy, Government and Public Affairs Advisor), a comunicat următoarele: „Compania Chevron salută deciziile recente, adoptate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Constanța și, respectiv, Vaslui, privind proiectele sale din România. În baza deciziilor APM Constanța și, respectiv, Vaslui, Chevron Exploration and Production Romania va întreprinde doar activități de explorare, care presupun utilizarea exclusivă a tehnologiilor convenționale. În județul Constanța, 885015_10152007636605845_253743499_oChevron va derula un studiu de analiza bidimensională 2D de geofizică a pământului. Programele de prospectare vor ocoli ariile protejate și vor asigura o distanță de cel puțin un kilometru de la țărmul Mării Negre. În județul Vaslui, Chevron va fora sonde de explorare similare cu celelalte sonde convenționale existente în România. Conform documentației tehnice supuse analizei APM Vaslui, sondele de explorare nu vor implica utilizarea procedeului de fracturare hidraulică. Faza de explorare a zăcămintelor de gaze naturale se desfășoară pe parcursul mai multor ani. Doar în funcție de rezultatele obținute în această etapă se va putea determina, în cooperare și cu acordul ulterior al Guvernului României, demararea unei operațiuni de exploatare. Fiecare etapă necesită permise și autorizații separate, eliberate de autoritățile române de reglementare, cu responsabilități în domeniu. Chevron nu are nicio intenție să foreze în orașe sau zone locuite, în apropiere de obiective turistice sau culturale, arii protejate prin legislația în vigoare. Chevron operează în deplină conformitate cu legislația română și europeană și la cele mai înalte standarde de siguranță și protecție a mediului, aplicate în industria de petrol și gaze. Chevron va continua să asigure un dialog susținut de informare cu opinia publică, comunitățile locale și autorități asupra derulării proiectelor sale. Chevron reiterează angajamentul de a fi un partener responsabil și de a sprijini România în efortul de evaluare a potențialului de resurse de gaz natural din argile, care pot aduce beneficii semnificative pentru securitatea energetică a țării”.

   DinPort.RO va publica, în cursul acestei săptămâni, reacţia celor mai sonore personalităţi şi grupuri ecologiste împotriva fracturării hidraulice din Moldova şi Dobrogea referitoare la falsificarea activismul civic la Constanţa dar şi împotriva sfidării suferinţei şi eforturilor românilor de a-şi salva ţara de efectele devastatoare ale exploatării gazelor de şist de către anumite corporaţii controversate pe toate continentele. Începem astăzi prin apelul „SOLIDARITATE CU PUNGEŞTI”: să ajutam oamenii care au dat dovada demnității, solidarității și curajului!

„Solidaritate cu Pungeşti” se intitulează o acţiune desfăşurată în perioada 09 – 23 martie, atât în ţară cât şi în diaspora, pentru a sprijini localnicii care au reuşit să stopeze(momentan) exploatarea gazelor de şist. Pungeştenii sunt în continuare persecutaţi de partidele şi instituţiile antinaţionale: ecologişti şi ONG-uri(n.r. – dintre cele neimplicate politic în campania unor partide compromise şi cu lideri penali, ca la Constanţa!) au trimis mesaje de susţinere, respect şi mici sume de bani celor care au retezat prin demnitatea, curajul, unitatea, fermitatea şi naţionalismul lor mâna lunga a trădării şi corupţiei din guvernele vinovate de dezastrul ecologic, depopularea, sărăcia şi corupţia din România!

Protest anti-frack la Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti. 21.01.2014
Protest anti-frack la Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti. 21.01.2014

Pungeştenii, români demni şi curajoşi – simbol ai noii mişcări de rezistenţă naţională – au fost loviţi cu bastoane de jandarmi de către clasa politică trădătoare, şi-au văzut copiii şi mamele târâte în dube, istoria profanată, proprietăţile încălcate prin fel de fel de abuzuri! Astăzi, sunt nevoiţi să plătească unui stat antinaţional amenzile pentru că nu au permis să ne fie apa otrăvită şi obrazul pătat!
Fenomenul PUNGEŞTI rămâne un REPER AL LUPTEI CIVICE! Lupta lor este un exemplu pentru noi toți și ne revine responsabilitatea și datoria să apărăm acești ROMÂNI care au dat dovada demnității, solidarității și curajului!

Sistemul corupt și represiv a suferit o grea înfrângere la Pungeşti!

Cetățenii au spus NU dictaturii politicienilor corupți care au trimis trupe militare împotriva populației civile care își exercita drepturile fundamentale. Chevron a plecat cu coada între picioare, însă o asemenea înfrângere usturătoare nu putea rămâne nepedpsită. Curajul de a spune NU deciziilor ilegale ale castei politice îi costă grav pe românii demni: au fost întocmite, la plângerea Chevron, mai multe dosare penale! Cu ajutorul solidarităţii a mii de români au reușit să îi scoată de sub urmarire penală. Însă, procurorii și judecătorii au considerat că localnicii și activiștii „merită” să fie intimidaţi și au aplicat amenzi administrative. Sunt 36 de persoane scoase de sub urmărire penală, dar și alte amenzi pierdute în instanță:10703869_566736776763918_1907162552689378187_o

Amenzile sunt:
27×300 lei =8.100 lei
12x 200 lei = 2.400 lei
1x 100 lei = 100 lei
Cheltuieli de judecată
36×50 lei= 1.800 lei
Total amenzi administrative: 12.400 lei

O mica parte au fost platite deja. ANAF-ul a pornit seria somatiilor si executarilor impotriva luptatotilor din Pungesti.

În afară de acestea mai sunt de plătit amenzi în valoare cumulată aproximativă de încă 10.000 lei.

Localnicii au fost șicanați permanent și terorizați de către jandarmii care au scris procese verbale de contravenții pentru cele mai năstrușnice fapte (ex: „jignirea utilajelor Chevron”). Întrucât au fost primite amenzi fără înmânarea Procesului Verbal sau care a fost pierdut in timpul luptelor din 2 și 7 decembrie, suntem în curs de actualizare a cuantumului amenzilor și vom publica în cursul săptămânii situația exactă, asa cum reiese de la Administrația financiară.

Cel mai simplu mod de a-i ajuta este să strângem suma necesară pentru a elimina și ultima urmă a represiunii nedrepte a statului mafiot față de acești demni și bravi urmași ai răzeșilor.

Donațiile se pot face în conturile:
Asociaţia România Fără Ei
Str. Muntii Carpati 103, Sector 5, CIF: 29184092
Cont LEI: Garanti Bank:
RO59UGBI0000482006480RON
___________________________________________
PayPal deschis pe contul george@romaniafaraei.ro
___________________________________________
Asociația Mișcarea de Rezistență de la Pungești
adresa: România, jud. Vaslui, Comuna Pungesti, sat Armasoaia
C.I.F. 32742636

Conturi CEC BANK ROMÂNIA :
LEI RO08CECEVS0130RON0575892
USD RO72CECEVS01B8USD0575894
EUR RO65CECEVS01C1EUR0575893

Să ne amintim ce a făcut Guvernul la Pungești:

Pe data de 16 noiembrie a intrat în vigoare Zona specială de siguranță Pungești, fapt ținut ascuns până pe 8 decembrie, după dărâmarea gardului, când MAI a făcut public acest lucru ca un element de ultimă oră (sic!).

Pe data de 2 decembrie la orele 04.00, adică la ore la care intervențiile sunt interzise prin Constituție și vedem cum mascații așteaptă ora 06.00 ca să intre în acțiune; trupe de jandarmi au venit din două direcții și au ocupat zona dintre satele Armășoaia și Pungești, adică locul unde s-a montat sonda. Abuzurile sunt anchetate de Procurorii militari de la Iași și confirmate de ordonanța Parchetului Militar de pe lângă Curtea de Apel București. Se observă cum s-au făcut pregătiri încă din 29 noiembrie când șeful Jandarmeriei, colonelul Olaru, a semna ordinele de luptă cu gradul de general, deși era colonel, fiind avansat abia pe 1 decembrie, dar nu a mai putut aștepta… Cum se instituise deja zona specială, comanda dispozitivului nu mai aparținea Jandarmeriei, ci Poliției, încălcând astfel ordinul 60/2010 care permite instituirea Zonelor Speciale, însă numai în anumite conditii. Art. 12 alin (2) din Ordinul 60/2010 spunea “Constituirea zonei speciale de siguranţă publică are loc atunci când pe un spaţiu restrâns se concentreaza un fenomen infracţional – violenţe, trafic şi consum de droguri, prostituţie, etc.” După cum putem vedea, în textul articolului nu regăsim nimic pentru a justifica acel ordin al Şefului poliţiei Vaslui.1479065_438016142987653_48196572_n

Între timp au montat un gard cei de la Chevron, montat fără autorizație, cum ulterior s-a dovedit, compania cerând autorizație abia la sfărșitul lunii decembrie.

Pe 7 decembrie a avut loc adunarea în timpul căreia a fost doborât gardul și prilejul a fost folosit pentru a anunța instaurarea zonei speciale cu interzicerea dreptului la liberă circulație și libertatea de a-și bate joc de oameni la adăpostul scoaterii Pungeștiului de pe harta UE. Intervențiile au fost extrem de brutale și au fost ridicați mulți protestatari de pe stradă sau din magazin, deși nu se întampla nimic, doar ca un act de razbunare.

Ulterior Chevron a făcut plangere penală pentru distrugere și s-au intocmit dosare penale. Am plătit avocați ca să îi apere și au fost scoși de sub urmărire penală. Însă sistemul se răzbună și au transformat totul în amenzi. Contestarea lor nu a avut nicio șansă, a fost respinsă extrem de ușor, fără a ține seama de situația din teren când oamenii au căzut pradă unei ambuscade organizată tocmai de MAI pentru a-i reduce la tăcere prin astfel de mijloace de pedeapsă care reprezintă o mare povară pentru locuitorii unui sat sărac, nu în produse, ci în bani. Acolo agricultura este mijloc de subzistență.

APEL LA SOLIDARITATE!

Detalii despre donații: http://stopfracturare.ro/sos-pungesti-solidaritate-cu-satenii-impotriva-represiunii-prin-amenzi/

Sorry, there are no polls available at the moment.

2721 cititori.

One thought on “SCANDAL NAŢIONAL PROVOCAT DE CHIŢAC ŞI PNL! SOLIDARITATE CU PUNGEŞTI! (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.