Workshop international: ATRAGEREA TINERILOR CĂTRE STIINTA – DEZIDERAT STRATEGIC AL SOCIETĂȚII CUNOAȘTERII

În contextul eforturilor de creştere a vizibilităţii rezultatelor obţinute de comunitatea ştiinţifică din România pentru educarea tineretului către ştiinţă şi ştiinţele inginereşti şi a eforturilor societăţii de a menţine în ţară specialişti de înaltă calificare, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Ṣtiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale – INCSMPS, București, Institutul de Sociologie al Academiei Române şi Universitatea “Politehnica” București, sub patronajul Ministerului Cercetării si Inovării si cu sprijinul BCR, organizează workshop-ul internațional ATRAGEREA TINERILOR CĂTRE ȘTIINŢĂ – DEZIDERAT STRATEGIC AL SOCIETĂȚII CUNOAȘTERII.

Workshop-ul face parte din categoria manifestărilor ştiinţifice dedicate conştientizării importanţei atragerii tinerilor către domeniul ştiinţific, subliniând:

·                     Politici de motivare/ atragere/ promovare a tinerilor pentru cariera de cercetător și impactul asupra pieței muncii și competitivității;

·                     Modele şi structuri de formare pentru cercetarea științifică;

·                     Modele de bune practici – povesti de succes în atragerea elevilor către cercetarea ştiințifică;

·                     Rolul muzeului tehnic în atragerea şi  formarea tinerilor către/în domeniul inginerie.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 iunie 2018, în Bucureşti, la Hotel Ambasador, B-dul Magheru nr. 8-10, sector 1, bucurându-se de prezenţa unor prestigioşi reprezentanţi ai unor organisme naţionale şi europene reprezentative, dintre care amintim: institute de cercetare, universităţi, centre de cercetare, operatori economici, ONG-uri din ţări ca Germania, Turcia, Israel, China, Italia, Franta, Moldova.

Ceremonia de deschidere va avea loc la Hotel Ambasador, joi, 21 iunie 2018, începând cu ora 9.30 AM. Inscrierile la eveniment se fac in intervalul orar 8.30-9.30 AM.

In speranta ca veti da curs invitatiei de participare, va multumim si va rugam sa confirmati participarea dvs. la eveniment pana cel tarziu 20 iunie 2018 la adresa gabriela.iosif@icpe-ca.ro. 

6284 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.