PatriotFest 2018 premiaza cercetarea in domeniul sigurantei nationale

           A doua ediție a concursului de inovare pentru securitatea națională, PatriotFest, s-a lansat astazi, 20 aprilie, în mediul online, având ca obiectiv o mai bună pregătire pentru provocările viitoare, prin atragerea resurselor de inovare românești. Este organizat de către Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul pentru armamente, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază. Competiția adresează o provocare inovatorilor români, din țară și din străinătate, de a-și prezenta inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în patru domenii: Agilitatea cunoașterii, Optimizarea performanței umane, Siguranța pericolului și Creativitate pentru securitate.

Pentru participarea la concurs, este eligibilă orice persoană fizică de naționalitate română, indiferent de domiciliu acesteia (în țară sau în străinătate), care dorește să prezinte un prototip funcțional. Perioada de depunere a prototipurilor este 1 mai – 20 noiembrie, iar în intervalul 3-7 decembrie va avea loc demonstrarea funcționalității și evaluarea acestora. Juriul va selecta cele mai atractive propuneri, iar finaliștii vor fi invitați la Gala de Premiere care va avea loc în data de 12 decembrie.  Informații suplimentare despre concurs se găsesc la adresa  www.patriotfest.ro.

PatriotFest urmărește încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România, creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională, încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România, dar și creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale.

2058 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.