Liderii PSD, laudati in Israel pentru intentia de a ignora crimele ocupatiei sioniste

Premierul palestinian Rami Hamdallah a cerut României, prin reprezentantului României la Ramallah, Catalin Ţîrlea, să nu-şi mute ambasada la Ierusalim. Acesta a precizat că o astfel de acţiune „ar constitui o încălcare legilor internaţionale şi rezoluţiilor ONU, şi ar distruge şansele de pace şi de creare a unui stat palestinian (…) cu Ierusalimul de Est drept capitală”. Hamdallah a mulţumit României pentru sprijinul acordat dezvoltării instituţiilor statului palestinian, şi şi-a exprimat dorinţa continuării cooperării în diferite domenii printre care turismul, educaţia şi cultura, relatează WAFA, agenţia de presă a Autorităţii Palestiniene.

Ministrul de Externe al Israelului felicită guvernul PSD

Tzipi Hotovely, adjunct al ministrului de Externe al Israelului, l-a felicitat pe Liviu Dragnea, liderul PSD pentru susţinerea politicii de ocupaţie sioniste în teritoriile palestiniene:

„Îi felicit pe preşedintele Parlamentului României pentru anunţul său de astăzi (joi, n.red) către mass-media potrivit căruia România va demara procesul de mutare a Ambasadei române la Ierusalim”, a scris oficialul israelian pe Twitter. (…) „Acesta a fost spiritul întâlnirii noastre de săptămâna trecută de la Bucureşti, şi sper să văd în curând Ambasada României la Ierusalim”, a adăugat Hotovely, care săptămâna trecută s-a întâlnit la Bucureşti cu o serie de oficiali români, inclusiv Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă.

Toate ambasadele ţărilor în Israel au sediile în Tel Aviv.

Militarii israelieni au ucis 33 protestari palestinieni doar in ultimele trei saptamani de la inceputul „Great March of Return” manifestatii de comemorare a deportarilor in masa comise de evrei impotriva locuitorilor palestinieni. Alti 4300 de civili au fost raniti in timpul protestelor pasnice de catre fortele de ocupatie sioniste.

2161 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.