SOULFLY confirmati la Metalhead Meeting Festival 2018

Edtia a saptea a festivalul Metalhead Meeting se va desfasura pe 6 si 7 iulie la Arenele Romane din Bucuresti. Primele trupe confirmate la festival au fost finlandezii de la CHILDREN OF BODOM si SONATA ARCTICA, olandezii de la EPICA, canadienii de la KATAKLYSM, olandezii de la Carrach Angren si americanii de la Skeletonwitch.

Se adauga astazi inca headliner: brazilienii de la SOULFLY care revin la Bucuresti dupa aproape 10 ani iar cu aceasta ocazie il putem vedea si pe legendarul Max Cavalera (ex – Sepultura) cantand alaturi de fiul sau, Zyon, la tobe!

Cu aceasta ocazie, organizatorii au decis sa prelungeasca si perioada de earlybird pana pe 30 martie, perioada in care fanii pot cumpara abonamente de doua zile cu doar 179 lei. Acestea pot fi gasite pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea

Soulfly revine in Romania pentru un show de Brazilian Thrash Metal autentic. Formatia a carei baze au fost puse de catre Max Cavalera in 1997, are la activ 10 albume in care predomina teme religiose, culturale sau politice, Cavalera fiind cunoscut pentru activismul sau in aceste sectoare. De-a lungul timpului din Soulfly au facut parte fie ca membrii oficiali fie ca membrii live artisti precum Roy Mayorga (Stone Sour), Logan Mader (Machine Head), Tony Campos (Fear Factory, Static-X), David Ellefson (Megadeth), Dan Lilker (Anthrax). Cu un prim album de debut omonim, formatia a colaborat cu artisti din Limp Bizkit, Cypress Hill sau Deftones, albumul ajungand pana pe pozitia 79 in US Billboard 200. Al doilea album, ‘Primitive’, a fost cel mai de succes material semnat Soulfly, ajungand pana pe locul 32 in Top Billboard 200 aducand din nou colaborari cu artisti precum Corey Taylor de la Slipknot, Tom Araya de la Slayer sau Chino Moreno Deftones. Cel mai recent material, Archangel, a fost lansat pe 14 August 2015 formatia anuntand pentru 2018 un nou album.

In momentul de fata Soulfly inseamna:
Max Cavalera – chitara, voce 
Marc Rizzo – chitara
Zyon Cavalera – tobe
Mike Leon – bass, backing vocals

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internationala, SONATA ARCTICA are 9 albume la activ, cel mai recent, The Ninth Hour, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de catre Marko Paasikoski, Jani Liimatainen si Tommy Portimo, iar la scurt timp in formatie au venit Pentti Peura si Tony Kakko. De-a lungul timpului SONATA ARCTICA  a avut colaborari cu artisti precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alaturi de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius si Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

Cu o activitate de peste 15 ani pe scena metal, EPICA are la activ 7 materiale de studio, primul, ‘The Phantom Agony’, lansat in 2003, iar cel mai recent, ‘The Holographic Principle’, aparut in 2016. Bazele formatiei au fost puse de Mark Jansen in 2002 dupa ce acesta a parasit trupa After Forever. Initial, formatia a inceput cu Helena Michaelsen de la Trail of Tears la voce, insa la scurt timp a fost inlocuita cu Simone Simons, una dintre cele mai carismatice prezente feminine ale scenei metal europene. In prima faza formatia s-a numit Sahara Dust, insa ulterior numele s-a schimbat in Epica, acesta fiind inspirat de albumul omonim al celor de la Kamelot. De-a lungul timpului, Epica a colaborat cu artisti precum Roy Khan de la Kamelot, Sander Commans de la After Forever sau Tony Kakko de la Sonata Arctica. Pe 14 Aprilie, anul acesta, Epica va sustine cel de al 1000-lea concert din cariera in tara natala, la Tilburg.

KATAKLYSM este una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Canada. Death metal-ul lor este supranumit “northern hyperblast” legat strans de blast beat-urile trupei care au fuzionat cu muzica. S-au format in 1991 si inca de la inceput si-au lasat amprenta in muzica inernationala ca una dintre cele mai rapide si haotice trupe de metal. Trupa este cunoscuta pentru incoporarea a multe citate din filme in muzica sa dar si diverse elemente melodice. Cu 12 albume la activ si multe premii castigate, canadienii vin la Bucuresti sa ofere fanilor piese precum: “Shadows and Dust”, “Taking the world by storm” sau “The Black Sheep”.

Carrach Angren sunt o trupa olandeza de symphonic black metal care in 2018 aniverseaza 15 ani de existenta. Stiliul lor muzical este caracterizat de folosirea aranjamentelor orchestrale proeminente iar versurile sunt pline de poveati cu fantome si folclor, cantand in engleza, germana, olandeza sau franceza. Numele trupei se traduce prin “Fălci de fier” si este numele unei trecatori fortificate din Mordor-ul lui J.R.R. Tolkien din The Lord of the Rings. Cu cinci albume la activ, olandezii promit un show fantastic la propriu la Metalhead Meeting.

Skeletonwtich sunt o trupa de metal extrem din Ohio, Statele Unite, formata acum 15 ani.  Cu 5 albume la actib, americanii il au acum la voce pe fostul solist Veil Of Maya.Cel de-al treilea album al trupei a debutat pe locul 151 in Billboard 200 iar trupa a fost incusa chiar si in Ozzfest in toate datele din 2010.

Children of Bodom este una dintre cele mai bine vandute trupe din Finlanda cu peste 250.000 de albume vandute doar in tara lor. Si-au inceput activitatea in 1993 sub numele de Inearthed, bazele formatiei fiind puse de Alexi ‘Wildchild’ Laiho si Jaska Raatikainen. Au inregistrat un prim demo, ‘Implosion of Heaven’ in acelasi an. Laiho avea doar 14 ani. Dupa ceva timp formatiei s-a alaturat Alexander Kuoppala in postura de chitarist iar apoi a urmat randul lui Henkka „Blacksmith’ Seppala sa devina basistul trupei. Clapele au fost in prima faza ocupate de Jani Pirisjoki, dar pentru ca nu prea isi dadea interestul a fost la scurt timp inlocuit de Janne ‘Warman’ Wirman, care era pianist de jazz. Ulterior, intre Wirman si Laiho urma sa se formeze o conexiune artistica ce avea sa dea nastere la stilul inconfundabil al formatiei.

Dupa cum v-a obisnuit si in celelalte 6 editii, Metalhead Meeting va avea trei headlineri de calibru pe zi precum si multe trupe faine de peste hotare dar si din tara. Cu un focus setat pe concerte de calitate, un sunet perfect si o organizare fara cusur, festivalul doreste sa ofere o experienta celor prezenti la eveniment si nu doar niste simple concerte.

Abonamentele de doua zile se gasesc online pe www.iabilet.ro si in reteaua www.iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Acestea costa 179 de lei pana pe 30 martie, 199 de lei pana pe 30 aprilie, 229 de lei pana pe 22 iunie si 250 de lei la intrare. La editia din 2018 nu avem Golden Circle.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara. Pentru grupuri mari se acorda discounturi!

www.metalheadmeeting.com
www.facebook.com/MetalheadMeeting

Arenele Romane – Strada Cutitul de Argint nr. 3, Parcul Carol, Bucuresti.

Un eveniment METALHEAD & BestMusic Live Concerts

2203 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.