URGENŢĂ! Haideţi să salvăm viaţa unei românce!

A adus pe lume o fetiță, iar la scurt timp doctorii i-au dat un diagnostic devastator. Are o formă de cancer rar. Piteșteanca poate fi salvată cu ajutorul oamenilor de bine. Are nevoie de 70.000 de euro pentru o intervenție care îi dă 50 la sută șanse de supraviețuire. Astfel că toți cei care își doresc ca această tânără să se facă bine, să își vadă fetița de numai 3 luni crescând, pot face o donație în următoarele conturi, în euro sau în lei:
CONT LEI: RO80RZBR0000060018026985 deschis la Raiffeisen Bank Pitești/ titular: Manea Mariana
CONT EURO: RO79RZBR0000060019757580 deschis la Raiffeisen Bank Pitești/ titular: Manea Mariana

Cristina Manea are 23 de ani și este din Pitești, cartierul Trivale. În urmă cu 3 luni a adus pe lume o fetiță, iar la scurt timp doctorii i-au spus că are cancer, iar starea sa de sănătate s-a degradat de la o zi la alta.

Tânăra se întreabă însă de ce, in loc să ajungă acasă, a fost ţintuită săptămâni întregi în salonul unui spital din Capitală, de ce i-a căzut părul, de ce după două luni şi jumătate nu are forţă să îşi ţină copilul în braţe, asta pentru că familia nu are puterea să îi spună adevărul.

“Soţia mea merită TOTUL! Pentru ea şi pentru fetiţa noastră o să fac tot posibilul să rămânem o familie. Nu vreau să cred că o boală nemiloasă o să ne despartă!“, mărturisește Adi Manea, soțul Cristinei, un tânăr în vârstă de 32 de ani.
Îşi spune povestea oricui ştie că îi poate întinde o mână de ajutor.
Pe 25 iulie, la 8 dimineaţa, soţia mea a născut, prin cezariană, o fetiţă sănătătosă. Mai apoi, la câteva ore, a acuzat dureri mari de cap. Doctorul care a operat-o i-a făcut un tomograf general şi am aflat că este suspectă de cancer cu metastaze la plămâni şi la cap. A doua zi, neştiind ce se întîmplă, eu veneam cu flori la ea la spital. Mama, care ajunsese înintea mea, m-a sunat şi mi-a spus să vin repede, că e tragedie mare. Am alergat într-un suflet. Am ajuns la spital, unde m-a aşteptat doctorul care mi-a dat vestea. Cristina era la terapie intensivă. Am fost să o văd… nu avea reacţii. Abia după două – trei zile a început să îşi revină puţin, să silabisească, să deschidă ochii. În mod normal, după două trei zile de la naştere, mamele merg să îşi vadă copiii. Soţia mea fiind la pat, am vorbit şi i-au adus fetiţa la terapie intensivă. Pentru prima data şi-a ţinut copilul în brate, dar doar două-trei minute, pentru că a obosit. A simţit fetiţa şi s-a văzut legătura dintre ele în acel moment. După câteva zile de stat la Spitalul Judeţean, ea fiind lehuză şi având şi tulburări hormonale, am reuşit să mergem la Bucureşti, la Institutul Oncologic Fundeni. Doctorul de acolo i-a făcut de urgenţă 5 şedinţe de radiotearpie la cap. După, în urma unei biopsii la plămâni, s-a pus diagnosticul. Practic s-a confirmat suspiciunea: sarcom alveolar de părţi moi. Asta înseamnă un cancer destul de rar. Doamna doctor de la Anatomie Patologică de Spitalul Monza din Bucureşti mi-a spus că a mai întâlnit decât un caz similar, în urmă cu 10 ani“.

Pe 28 noiembrie, Cristina împlinește 23 de ani. Avea analizele de sânge la zi și nimic nu prevestea boala. ”Nu a fumat, nu a băut, nu a pierdut nopţile. Pur şi simplu ne-am trezit din senin în calvarul ăsta. Doar spre sfârşitul lunii a patra de sarcină a început să tuşească uşor. I s-a accentuat tusea. Domnul doctor care i-a monitorizat sarcina a pus această tuse pe baza unei sarcini toxice. Multe gravide tuşesc în timpul sarcinii. Neputând să îi facă investigaţii s-a ajuns aici. Dintr-o viaţă fericită, liniştită, suntem doi oameni care ne iubim, modeşti, decenţi, muncitori, în loc să mergem acasă cu fetiţa la trei-patru zile de la naştere ne-am trezit în calvarul ăsta. Totul, peste noapte!“, mai povestește Adi, care explică și care ar fi șansele soției sale să scape din ghearele acestei boli nemiloase: “Miercurea trecută am fost la domnul doctor Băcanu Florin de la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. A văzut-o şi pe ea, deşi e foarte greu transportabilă, şi mi-a spus că în starea în care e nu mai suportă a doua etapă de chimioterapie. A făcut una în urmă cu trei săptămâni. Mi-a spus, însă, de un tratamemt care costă 70 000 de euro, care i-ar da soţiei mele 50% şanse. De obicei, spune domnul doctor, un bolnav din doi scapă cu viaţă dacă urmează acest tratament. E o sumă foarte mare.”.

20791 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.