(update) Românii din diaspora: DEMISIA directorului Pașapoarte, Catela Vasile!

Măsurile pe care Ministrul Carmen Dan le-a propus sunt insuficiente!

În urma solicitărilor FADERE (Federația Asociatiilor de Români din Europa)  adresate Ministerului Afacerilor Interne, ministrul psd-ist Carmen Dan a venit cu mai multe propuneri: prelungirea valabilității pașapoartelor de la 5 la 10 ani, și înființarea unui centru de eliberare de pașapoarte în mall Plaza. Astăzi, răbdarea românilor umiliţi de incompetenţa autorităţilor a ajuns la limită, se cere demisia Catelei Vasile:

     Considerăm aceste măsuri sunt benefice, dar insuficiente. Efectele prelungirii valabilitații  pașapoartelor vor fi resimțite, abia peste 5 ani, iar inființarea unui singur centru de eliberare a pașapoartelor in București va lăsa nerezolvată problema in multe alte zone. De aceea, cerem  încă o data Ministerului Afacerilor Interne:

Suplimentarea personalului de la ghiseele de eliberare a Pașapoartelor cu persoane din MAI care lucrează in alte posturi.

Prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore

Extinderea programului de lucru în zilele festive si în sfârșitul de săptămână.

Implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi  pentru programarea la ghișeu. Considerăm că astfel s-ar reduce timpul de așteptare.

Instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a pașapoartelor unde cei interesați  să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem.

– Infiintarea unor noi ghisee pe perioada in care vin românii din diaspora.

Solicităm insistent ca MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani.

Comisar şef de poliţie VASILE CATELA-CLAUDIA

Cerem de asemenea demisia Directorului General al serviciilor de pașapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nici o soluție pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente.

Noi credem in continuare că este datoria Statului Român sa ofere servicii şi conditii civilizate cetățenilor ei.

Ne așteptam ca la demersurile FADERE pentru rezolvarea probelmelor de la pașapoarte, să se alăture si Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai așteptăm momentul in care acest Minister să apere drepturile romănilor din afara granițelor „, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) solicita, pe data de 12 august, ministrului de interne, psd-ista Carmen Dansa rezolve de urgența situatia creata la ghiseele de eliberare a pașapoartelor. De la începutul lunii august in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

“I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de fața poate fii un exemplu. Dupa ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean”, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE

Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă,FADERE va face plângere penală impotriva acesteia.

Este inadmisibil ca dupa 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc sa iși inoiasca documentele. Statul român încă nu s-a obinuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.

     Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee.

I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori,  de ce românii din diaspora nu se întorc acasăSituația de fața poate fii un exempluDupa ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean„, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Psd-ista Carmen Dan nu cunoştea, astăzi, cauzele şi soluţiile pentru situaţia în care milioane de români sunt umiliţi în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor.

În replică, Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat, astăzi, o şedinţă cu directorul Direcţiei Generale de Paşapoarte (DGP), cu reprezentanţii din teritoriu şi prefectul Municipiului Bucureşti pentru a analiza cauzele ce au dus la blocajele de la oficiile de paşapoarte.  Aceasta a afirmat că vrea să afle atât motivele care au generat această situaţie cât şi soluţiile.

La Constanţa, situaţia este critică, cetăţenii fiind obligaţi să aştepte ore în şir, zilnic, la cozi epuizante; situaţiile în care femei, copii sau bătrâni leşină din cauza aşteptării îndelungate constituie, pe litoral, un tablou „obişnuit”…

 

 

1877 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.