Haideţi la proteste ! Ne-am mutat la Parlament

Ştiu că lumea a obosit să tot audă de graţierea penalilor din politică şi administraţie, ăia de ne-au mâncat bunăstarea şi viitorul românilor. Ştiu că v-aţi plictisit/sunteţi dezamăgiţi/aveţi alte treburi şi nu prea mai simţiţi că e cazul să veniţi la protestele anti-corupţie.

Dar totuşi miza e importantă iar victoria aproape.

Faptul că Guvernul a renunţat la graţiere sub presiunea străzii poate părea o mare victorie. Ei bine, este o victorie, dar nu constituie câştigarea războiului cu neo-comuniştii cu dosare penale.

Ca să câştigăm războiul, trebuie să ne mobilizăm şi să ieşim în continuare, la Casa Poporului. Acolo unde senatorii şi deputaţii Ciumei Roşii vor să treacă Legea Graţierii prin Parlament, dar de zece mii de ori mai rea decât Ordonanţa Grindeanu.

Căci în propunerea senatorului Şerban Nicolae, vor putea să beneficieze de graţierea colectivă, toţi penalii condamnaţi pentru infractiuni de coruptie, inclusiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si abuz în serviciu (pentru care trebuie să fi funcţionare public sau asimilat acestei categorii), mai puţin recidiviştii.

Amendamentul senatorului Şerban Nicolae poate fi citit aici:

https://www.scribd.com/document/341075770/Amendamente-Serban-Nicolae#from_embed

Care credeţi că este motivaţia dată de colegul avocat-senator, ale cărui eforturi şi apărări din Parlamentul României ar fi demne de nişte cauze mai… nobile ?! Priviţi aici:

 

Vi se pare ok ? Dăm drumul la corupţi doar pentru că “dorm câte 3 într-un pat”  ? Vreţi să ne arătaţi şi nouă cu cine au dormit în pat, la puşcărie, Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu, Relu Fenechiu sau Dan Voiculescu ?!

Cum se face că aţi “descoperit” brusc problema condiţiilor oribile din penitenciarele Patriei taman acum, când o treime din actualul legislativ are dosare penale care i-ar cam trimite la puşcărie !?

Spuneţi că DNA-ul şi în general procurorii anti-mafie s-au amestecat în treaba “altor puteri” din Statul Român ?! Şi cam care ar fi alea, mă rog frumos ?! Puterea Legislativului şi Executivului specializat în furăciunea instituţionalizată ?! Îi deranjează pe mai-marii României că vine DNA-ul când fac ordonanţe şi legi noaptea, ca hoţii ? Păi nu e normal ca procurorul să vină ca  un câine poliţist, după mirosul infractorului ?!

De ce nu vede Curtea Constituţională faptul că Politicul şi Administrativul Ţării şi-au cam băgat pula`n Justiţie, la fel ca şi în dreptul nostru la bunăstare, furat de ei !? Că, cu fiecare Ordonanţă sau Lege de graţiere, infractorii din parlament şi Guvern se pişă pe dreptul nostru la un trai decent, şi al Legii de a băga la puşcărie infractorii !?

Aşa sprijină Parlamentul Justiţia !? Dându-i în cap, după ce că oricum era oarbă şi bâjbaia penibil după infractori, căutându-i şi judecându-i cu anii, înarmată doar cu balanţa şi sabia aia tocită ?!

Speranţa acestor infractori pesedişti este că noi, românii de bună credinţă fără dosare la DNA, am obosit. Că iarăşi, nu ne mai pasă dacă un politician corupt merge sau nu la închisoare. Să le demonstrăm că ne pasă. Vine weekendul. Oricum n-ai ce face acasă la televizor.

Avem ocazia să împuşcăm mai mulţi iepuri dintr-o fluierătură. Hai să huiduim şi Curtea Constituţională care – ghci ce ?! Îşi are sediul tot la Palatul Parlamentului, colegi de clădire cu parlamentarii penali care vor să-şi tragă graţiere.

Rămâne cum am stabilit, deci ?! În Piaţa Constituţiei, la palatul Parlamentului, cât de des vă lasă conştiinţa.

rapcea.ro

10600 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.