Batalionul „Fighting Eagles” au adus la Constanţa tancuri, transportoare și mortiere

Se întăreşte flancul estic al NATO! Un contingent de cinci sute de soldaţi americani a sosit, astăzi, la baza militară din Mihail Kogalniceanu însoţit de tancuri M1A1 Abrams, transportoare blindate M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin. Militarii fac parte din Batalionul 1 „Fighting Eagles” din cadrul Forţelor Terestre Americane şi vor efectua exerciţii comune împreună cu batalioanele Forţelor Terestre Române, 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi 300 Infanterie Mecanizată. Vor executa exerciţii de tragere întrunite cu muniţie de luptă la nivel de pluton şi companie, în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan.

Soldaţii români şi cei americani, vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an. Unitatea de luptă americană ce va sosi în România, face parte din Brigada 3 Blindate, care a dislocat la începutul lunii ianuarie, în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară, de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania.

„Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidenţiază faptul că puternicul parteneriat strategic dintre SUA şi România există nu doar în scris, ci şi în realitate. Noua prezenţă rotaţională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menţinere a păcii şi securităţii în Europa de sud-est şi în regiunea Mării Negre. În mod semnificativ, România este şi furnizor de securitate pentru comunitatea internaţională, nu doar beneficiar, aşa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL şi recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare”, a declarat ambasadorul american de la Bucureşti, Hans Klemm.

Staţionarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unităţii de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotaţie, în viitorul apropiat. Unităţile brigăzii blindate se vor reuni periodic la diverse evenimente de amploare, care demonstrează capacitatea acesteia de a furniza rapid forţă de luptă eficientă în zona estică a NATO. Pe durata staţionării în România, forţele americane vor efectua antrenamente şi exerciţii atât cu forţele armate române cât şi cu alte state membre ale Alianţei sau alte naţiuni partenere. După finalizarea misiunii de nouă luni, militarii americani vor fi înlocuiți de o altă unitate de luptă de peste ocean, asigurându-se astfel o prezență consistentă, bazată pe o rotație continuă, a forțelor armate ale SUA în Europa Centrală și de Sud-Est.

 

2398 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.