Mii de constănțeni au manifestat împotriva eliberării infractorilor de către PSD

Cel mai recent miting împotriva eliberării infrctorilor din închisori de guvernul  PSD, din seara de 29 ianuarie, a scos în stradă peste 3000 de constănțeni în ciuda cifrelor vehiculate în presa controlată politic care vizează minimizarea  și descurajarea participării populației la susținerea luptei anticorupție.

„DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Hoții, hoții!”, „Dragnea, nu uita, asta nu e țara ta!”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta!”, „În democrație, hoții stau la pușcărie!” au fost doar câteva dintre sloganurile scandate de manifestanți atât în fața Prefecturii cât și în fața sediului PSD din zona Trocadero.

Cetățenii de la malul mării au pornit, în jurul orei 18.30, într-un marș de protest pe bulevardele orașului care s-a încheiat după ora 21.00.  Constănțenii au ironizat zvonistica referitoare la faptul că ar fi primit bani pentru a participa la proteste sau că ar face jocul PNL-ului, partid pe care îl acuză de complicitate la dezastru și corupție.

Participanții au fost permanent filmați de agenți în civil dar și de diverși indivizi dubioși iar evenimentul s-a desfășurat, ca de obicei, pașnic întrucât prezența echipajelor de jandarmi au făcut imposibilă strecurarea elemetelor provocatoare și diversiunilor menite să deturneze scopul protestelor. Nu aceeași atmosferă civilizată a putut fi întâlnită pe rețelele de socializare unde membrii și simpatizanții PSD au postat mesaje ostile, antidemocratice, injurii și intimidări împotriva românilor care contestă deciziile noului guvern zguduit de acuzații de corupție.

După ce coloana de manifestanți a plecat din fața sediului PSD, jurnalistul Codruț Burdujan a primit mesaje de amenințare pe profilul de facebook trimise de pe un cont anonim.

Peste 100.000 de oameni au protestat,  ieri seară, în București, dar și în princialele orașe împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Se estimează că, doar în Capitală, au ieșit în stradă peste 60.000 de români care au spus NU grațierii. 11.000 de români au protestat la Timișoara, câte 10.000 la Cluj și Sibiu și peste 5.000 la Iași. Proteste au avut loc și la Bruxelles, Copenhaga, Paris, Chișinau, Bordeaux, Hamburg, Londra sau Zurich.

Faptul că anumiți procurori i-au protejat pe criminalii de la Revoluție și mineriade crește riscul la adresa siguranței naționale și în 2017. Printre cele mai periculoase declarații publice ale unor controversați politicieni care au scandalizat aseară România se numără generalul Pavel Abraham – suspectat că a bătut personal oameni în timpul revoltelor din 13-15 iunie 1990 – care a subliniat, la RTV „Organele statului pot folosi, în mod democratic, inclusiv muniție reală împotriva manifestanților”.

 

 

 

 

2283 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.