Lupta anticorupție, un pas esențial în procesul de reunificare al Moldovei cu România

O manifestație de susținere a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a procurorului șef al acesteia, Laura Codruța Kovesi s-a desfășurat, miercuri seara, în fața hotelului care a găzduit Forumul Republica Moldova—România în domeniul justiției. La eveniment au participat, printre alții, șefa DNA, procurorul anticorupție din Republica Moldova, Viorel Morari, și directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Manifestanții au cerut intensificarea luptei împotriva corupției în Moldova după modelul Kovesi și au afișat pancarde cu mesajul „DNA trece Prutul” ori „DNA te așteptăm/ Hoții toți să-i judecăm”.

„Ceea ce putem să facem noi cei din DNA este să împărtășim experiența noastră, și pozitivă, și negativă. Noi nu avem numai succese. Avem și insuccese, cum le spun reprezentanții mass-media. În general, dosarele în care sunt achitări sunt considerate insuccese. Din fiecare experiență pe care o avem încercăm să învățăm ceva. Suntem în contact cu colegii noștri” a declarat Kovesi.

1612 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.