NABM 2016, Workshopul Internaţional asupra materialelor Avansate, Nano- și Biomateriale și Aplicațiile Acestora

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” găzduiește, în perioada 21 – 25 septembrie 2016, cea de-a V-a ediție a Workshopului Internaţional Asupra Materialelor Avansate, Nano- și Biomateriale și Aplicațiile Acestora (International Workshop on Advanced Nano- and Biomaterials and Their Device Applications NABM), precum și cea de-a V-a întâlnire româno-franceză pe această temă (French-Romanian Topical Meeting on Nano and Biomaterials). Manifestarea științifică este organizată de Universitatea Politehnica București – Centrul de Cercetări pentru Protecţia Mediului şi Tehnologii Ecologice.

          Scopul acestui workshop constă în reunirea cercetătorilor din mediul academic, industrie și institute de cercetare, cu  preocupări comune în domeniul materialelor organice fotonice și aplicațiile lor. În cadrul workshopulului, se va analiza stadiul actual al acestui domeniu cu o dezvoltare deosebit de rapidă, prezentându-se, totodată, ultimele realizări ale cercetătorilor de prestigiu din Coreea de Sud, Franța, Italia, Japonia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România și S.U.A.

              Această manifestare științifică reprezintă o oportunitate unică pentru discuții multidisciplinare asupra diferitelor probleme din domeniu, pentru analizarea limitărilor întâlnite în elaborarea materialelor cu proprietăţi optice non – liniare, dar și pentru potențialele lor aplicații, implicând chimiști de sinteze organice și polimeri, fizicieni, ingineri în știința materialelor. O astfel de abordare trans – disciplinară este absolut necesară, întrucât tema presupune interacțiunea și întrepătrunderea de expertize și de excelenţe științifice în numeroase domenii complementare.

1600 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.