Dialog strategic româno-polonez pe teme de securitate

Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare din Ministerul Apărării Naţionale, Ştefan Tinca, împreună cu secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculăescu, participă astăzi, 13 septembrie, la Cercul Militar Naţional, la cea de-a VI-a rundă a Dialogului Strategic româno – polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia.

Delegaţia poloneză este condusă de Marek Ziółkowski, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şi Tomasz Szatkowski, subsecretar de stat în Ministerul Apărării.

Pe agenda consultărilor se află teme referitoare la cooperarea bilaterală, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia şi evoluţiile recente de securitate din regiune. O atenţie deosebită este acordată viitorului Uniunii Europene, principalele teme de dezbatere fiind implementarea Strategiei Europene de Securitate şi elaborarea unei Carte Albe a apărării la nivel european.

Desfăşurate într-un context regional şi internaţional marcat de riscuri majore de securitate, consultările de la Bucureşti reconfirmă caracterul special al relaţiilor bilaterale, bazat pe substanţa şi importanţa Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

1659 cititori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.